Kamu Personelleri

İçişleri Bakanlığı 1545 Personel Alımı Mülakat Sonuçları Hala Açıklanmadı

İçişleri Bakanlığı ayarlar öncesinde kendi resmi web adresi üzerinden bir ilan yayımlayarak 1545 personel alımı yapacağını duyurmuştu. Söz konusu personel alımı için süreç tamamlandı ve adaylar mülakat sonuçlarının açıklanmasını bekliyor.

Konu ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığı 1545 personel alımına ilişkin detayları ve adayların taleplerini kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. 

PERSONEL ALIMININ DETAYLARI

Söz konusu personel alımı için başvurular 15 – 22 Mayıs 2017 tarihleri arasında yapıldı. Başvuru sonuçlarında ise 4 katı aday, 3 Temmuz 2017 ile 14 Temmuz 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen mülakatlara çağırıldı. Mülakat sonuçları ise hala açıklanamadı. İçişleri Bakanlığı 1545 personel alımı mülakatlarına katılan adaylar değerlendirmelerin nasıl yapılacağını da araştırmaya başladılar. İşte değerlendirmelerin nasıl yapılacağı..

MÜLAKATLAR NASIL DEĞERLENDİRİLECEK

Yüksek puan alan adaydan başlanarak başarı puan sıralamasına tabi tutulacaktır. Başarı puan sıralamasına göre oluşturulan Kesin Olmayan Giriş(Sözlü) Sınavı Başarı Listeleri Bakanlıkça belirlenecek tarihte (www.icisleri.gov.tr) internet adresinde ilan edilerek duyurulacaktır. Bölgesel Sınav Komisyonlarınca; Giriş(Sözlü) Sınavı Kesin Olmayan Başarı Listelerine itirazlar değerlendirildikten sonra her il için KPSS puan türüne göre ayrı ayrı ilan edilen pozisyon sayısı kadar asil ve en fazla bir katına kadar yedek adaylar belirlenerek Kesinleşmiş Giriş(Sözlü) Sınav Sonuçları yine Bakanlıkça belirlenecek tarihte (www.icisleri.gov.tr) internet adresinde ilan edilerek duyurulacaktır. Giriş (Sözlü) Sınavı başarı puanı aynı olan adaylar; KPSS (B) grubu puan türüne göre, KPSS puanı yüksek olan adaya öncelik verilerek ilan edilecektir. Giriş (Sözlü) Sınavından en az 70 puan almış olmak, Kesinleşmiş Giriş(Sözlü) Sınav Sonuçlarına göre asil ve yedek aday sıralamasına giremeyen adaylar için herhangi bir hak teşkil etmeyecektir.

ADAYLARIN TALEPLERİ

İçişleri Bakanlığı 1545 personel alımı mülakatlarına katılana adaylar çeşitli sosyal medya platformlarından ve sitemize gönderdikleri geri bildirimler üzerinden sonuçların bir an önce açıklanmasını talep ediyorlar. Adaylar, sonuçların ne zaman açıklanacağına ilişkin yetkililerden bir açıklama bekliyorlar. Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapıldığında veya sonuçlar açıklandığında adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.