Koronavirüs salgını nedeniyle pek çok ülke olağanüstü tedbirler alınırken, sokağa çıkma yasağı haberleri de peş peşe gelmişti.

Türkiye'de ise 65 yaş üstü vatandaşlarımıza yasak konulurken, diğer vatandaşların da mümkün olduğunda evden çıkmamaları istenmişti.

Konuyla ilgili olarak İçişleri Süleyman Soylu'dan yeni bir açıklama geldi.

Süleyman Soylu, A Haber'in sorularını yanıtlarken, şu ifadeleri kullandı:

"Sağlık sistemi ile kamu düzeninin ayakta kalması önemli Doğu ve Güneydoğu’da izolasyona dair aldığımız rakamlarda sıkıntı var. Ankara, İstanbul, İzmir’de şehir çekilmiş durumda. Güvenlik güçlerimizde esnek çalışma yok, herkes görevinin başında. Tedbirlerle salgını önleyemezsek Sokağa çıkma her zaman bizim gündemizde. Tedarik zinciri bozulmamalı."

Maske üreten fabrikalara uyarılarda bulunduklarını, 69 firma ile maske ve tulum konusunda anlaşma yapıldığını vurgulayan Soylu, 65 yaş üstü vatandaşlar için de "65 yaş üzerine evden çıkmayın dediğimizde ihtiyaçlarını karşılamak durumundayız. Kamuyla bunu yapan yegane ülkeyiz. 360 bin talep geldi. Evine gidip talebi karşılama sayımız 320 bin. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımıza da teşekkür ediyorum. Kimsesiz, kendi başına kalanların listesini tespit ettik, sistemimize yükledik. Kaymakamlarımız ve muhtarlarımız arasında iletişim hattı kurduk" dedi.
 

Editör: Haber Merkezi