19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

İçişleri Bakanı Soylu: Bu sabah birisini yakaladık. Şerefsiz, kravat giyinmiş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Bu sabah birisini yakaladık. Şerefsiz, kravat giyinmiş, takım elbise giyinmiş. Evlatlar, bu son Viranşehir patlaması var ya, o Viranşehir patlamasının o planını yapanı aynı zamanda da o bizim Muhammet Fatih Safitürk evladımız var ya sizin de evladınız, onun katlini planlayanı bu sabah böyle alıverdiler.' dedi.

AA27 Mart 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:

Çaykara ilçe meydanında vatandaşlara hitap eden Soylu, terörle mücadele çalışmalarına değinerek, "Güya bizi terörle, anarşiyle, enflasyonla, darbelerle terbiye edecekler. Bizi terbiye etmeye çalışanlar, yıllarca bu ülkenin iliğini, kemiğini, kanını her şeyini sömürdüler. İşte 16 Nisan'da bu millet artık kısık adımlar, küçük adımlar atmayacak, büyük adımlar atacak." diye konuştu.

Soylu, 16 Nisan'da verilecek kararın çok önemli olduğunu söyleyerek, "16 Nisan'da vereceğimiz karar tam anlamıyla şudur: Patron onlar değil, patron bu ülkenin başına tezgah kurmaya çalışanlar değil, patron millettir." dedi.

 

 

Süleyman Soylu, 7 Haziranda hükümet kurulamadığını anımsatarak, "Birileri nasıl sevindiler, 'Ah dediler Türkiye sen 13 yıldan beri tek başına iktidarla, 3 bin doları 11 bin dolara getiren Türkiye, sen ha ey Türkiye demek sen 3. boğaz köprüsünü yapmaya kalkarsın ha, sen dünyanın en büyük havalimanını yapmaya kalkarsın ha, sen hızlı trenler yapmaya kalkarsın, sen İsrail'den heron almazsın insansız hava uçağı yapmaya kalkarsın ha, sen bir de hedef koyarsın 2023, 2053, 2071, yok araba yapacağım, yok uçak yapacağım, yok kendi milli uydumu yapacağım diye. Ey Türkiye şimdi eskiden olduğu gibi her 100 liranın 70 lirasını bütçeden faize ver de aklın başına gelsin. Onları teker teker biz alalım da aklın başına gelsin' diye sevindiler. Nasıl sevindiler, nasıl yıllardan beri karşı karşıya kalmış oldukları bu milletin yükselmesini engellemek için acaba nasıl bir tuzak kurarız diyen o anlayışın içerisine kendilerini birden soktular." değerlendirmesinde bulundu.

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şöyle devam etti:

"Bu sabah birisini yakaladık. Şerefsiz, kravat giyinmiş, takım elbise giyinmiş. Evlatlar, bu son Viranşehir patlaması var ya, o Viranşehir patlamasının o planını yapanı aynı zamanda da o bizim Muhammet Fatih Safitürk evladımız var ya sizin de evladınız, onun katlini planlayanı bu sabah böyle alıverdiler. Kandil'den it gibi havlayanlar var ya it gibi havlayanlar. Buradan, Çaykara'dan söylüyoruz, bilin ki Kandil'den it gibi havlamanıza da müsaade etmeyeceğiz sizin, bunu bilin. Biri çıktı dedi ki 'TC'yi tükürüğümüzle boğarız', nerede şimdi? Kodeste. Sen bu milletin birliğine, beraberliğine, bu ülkenin hürriyetine, bayrağına, selametine oradan lafının ölçüsünü bilmeden ortaya koyarsan bu millet de bu devlet de gereğini yerine getirir. Sadece o mu? Havaya girdiler, milletimizi tehdit ederek aldıkları oylardan sonra musluklardan kan akıttılar, hatırlıyorsunuz. Çocukları tehdit ettiler, aldıkları oylardan sonra özerklik ilan edeceğiz dediler. Havaya girdiler, afra tafra yaptılar ya hadi ufak bir cesaretiniz varsa o gün ağzınızda lafları geveliyor söylüyordunuz, sözde işler yapıyordunuz. Hadi bakalım ufak bir cesaretiniz varsa bugün özerklik ilan edin de alalım boyunuzun posunuzun ölçüsünü hadi bakalım."

 

 

 

Soylu, vatandaşlara, "Merak etmeyin" diyerek, "Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, bütün bakan arkadaşlarımız, hükümetimiz topyekun terörle mücadele içerisindedir. Sadece Güneydoğu, Doğu Anadolu'da değil hem ülkemizin her tarafında hem de coğrafyamızın her noktasında üzerimize düşen sorumluluğu biliyoruz. Bizim önümüze çıkarttıkları engellerin en önemlilerinden birisinin terör olduğunu biliyoruz. Terörle ilgili Türkiye'ye çok maliyet, çok bedel ödettirdiklerini biliyoruz. Onların kimler tarafından tezgahlandığını biliyoruz, Türkiye'ye hangi fitneleri sokmak istediklerini, kardeşi kardeşe düşürmek istediklerini biliyoruz. Hem terörü bitireceğiz hem de Türkiye'nin üzerine oyun oynayanların heveslerini bitireceğiz." diye konuştu,

Vatandaşların, "idam" sloganları üzerine, Soylu, şunları söyledi:

"Uşaklar, Cumhurbaşkanımız ne dedi 'Önüme getirecekler, gereğini yerine getireceğim' dedi. Bu ülke sahipsiz değildir. Bilesiniz ki her birimiz duygularımızdan ve anlayışlarımızdan yoksun kalsak bu coğrafyanın sahibi Allah'tır, biz bunu biliyoruz. Çünkü bizim dünyaya söyleceğimiz sözler, anlatacaklarımız var. Biz nasıl hangi anlayış üzerine yaratıldığımızı biliyoruz, iyiliklere imrenmek, kötülüklerden sakınmak. Bunun üzerine hayat yaşadığımızı biliyoruz. Sadece 780 bin kilometrekare değil bütün dünyaya anlatacaklarımız var. Bugün anlam ve mana boşluğu çekenlere, biz dünyada ne yapıyoruz diyenlere, insanlık sınavından sınıfta kalanlara, bu dünyada her şeyi kelle hesabı, insan hesabı bilenlere, her şeyi madde, materyal hesabı bilenlere bu coğrafyanın bütün dünyaya nasıl aydınlık ışık saçacağını anlatacağız. Onun için özgür, zengin, yükselen bir Türkiye olacağız ve onun için ayaklarının üzerinde duran ve bütün dünyaya sözü hüküm olan bir Türkiye olacağız."