İYİ Parti Niğde İl Başkanı İbrahim Uzun, şu an ülke gündemimizde olan ve hükümet tarafından meclise getirilen “Çoklu Baro Sistemi” hakkında parti genel merkezi ve tüm teşkilatlarının konu hakkındaki görüşlerini bildirerek “Yargı erkinin en önemli ayağı olan savunmanın siyasallaştırılacağı bu düzenlemeye karşıyız” dedi.

Konu hakkında İYİ Parti Genel Merkez Hukuk ve Seçim İşleri Başkanı Nuri Okutan’ın da altına imza attığı genelgenin tüm teşkilatlara ulaştırıldığına değinen İYİ Parti Niğde İl Başkanı İbrahim Uzun açıklamasına şöyle devam etti: “İYİ Parti olarak Avukatlık Kanunu’nda yapılacak değişiklikle getirilmek istenen ‘Çoklu Baro Sistemine’ karşıyız. Çoklu Baro Sistemi siyasallaşmış bulunan yargı sisteminde baroların da siyasallaşmasına sebebiyet verecektir. Getirilmek istenen sistem demokratik ilkelere uygun olmadığı gibi Temsilde Adalet Sistemi’ne de aykırıdır. İYİ Parti her zaman demokrasi ve İyileştirilmiş Parlamenter Sistemin savunucusu olmuştur. Parlamenter Sistemin en önemli özelliği erkler ayrılığıdır. Bu haliyle yargı erkinin en önemli ayağı olan savunmanın siyasallaşacağı bu düzenlemeye karşıyız. Bu doğrultuda tüm avukatların oyları ile Baro seçimlerinin yapılması daha çoğulcu ve demokratik bir yöntem olup, Temsilde Adalet Söylemi ile getirilen paketin samimiyetini de gösterecektir.

Baro seçimleri 4 yılda bir yapılmalı ve var olan Baro Yönetiminin yönetim kurulu organlarında 3 dönemden fazla süre görev yapılmamalıdır.

Ayrıca yönetim kurulları gençlerinde katılımlarını sağlamak amacıyla mesleki kıdem sınırı olmaksızın seçimlerde çarşaf listenin zorunlu olması yasaya ilave edilmelidir. Bir kez daha ifade etmek isteriz ki; Çoklu Baro Sistemine yönelik kanun teklifini belirttiğimiz sebeplerden dolayı geri çekin diyoruz.”

Editör: TE Bilişim