11 Aralık 2019 16:13

Kalın'dan Davutoğlu'na yanıt: Erdoğan'ın mal varlığı bellidir

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Ahmet Davutoğlu'nun "Hepimizin mal varlığı araştırılsın" sözüne "Cumhurbaşkanımızın mal varlığı bellidir" yanıtını verdi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basın toplantısı düzenledi. Türkiye, Fransa, Almanya ve İngiltere’nin katılımıyla yapılan dörtlü zirvenin bir sonraki toplantısının 2 Şubat’ta İstanbul’da düzenleneceğini açıklayan Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin ile bu akşam telefon görüşmesi yapacağını ve Suriye’deki gelişmeleri değerlendireceklerini söyledi. Libya'ya asker gönderilip gönderilmeyeceği tartışmasına değinen Kalın, "Gelen böyle bir talep şu anda söz konusu değil" dedi. Ahmet Davutoğlu'nun "Hepimizin mal varlığı araştırılsın" sözlerine de yanıt veren Kalın, "Cumhurbaşkanımızın mal varlığı bellidir"

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

CENEVRE'DE SURİYE KONUŞULACAK

Suriye ile ilgili gelişmelere değinen Kalın "Sayın Cumhurbaşkanımızın uluslararası düzeyde devam eden temasları çerçevesinde, önümüzdeki hafta Cenevre’de küresel mülteciler forumuna eş başkan olarak katılımı planlanmakta. Bu toplantıda güveli bölge de ele alınacaktır" dedi.

ERDOĞAN-PUTİN GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştireceğini söyleyen Kalın, "Biraz sonra 19.30'da Cumhurbaşkanımızın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi olacak Suriye´deki gelişmeleri Fırat´ın doğusundaki gelişmeleri, hem de İdlib´deki son durumu Cumhurbaşkanımız detaylı bir şekilde ele alacak. Libya’daki gelişmeler önem arz ediyor. Bu konuları da Sayın Putin ile görüşecekler" ifadelerini kullandı.

DAVUTOĞLU ZİYARETİ

AKP Eski Milletvekili Feyzullah Kıyıklık’ın, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan ziyaretiyle ilgili açıklama yapan Kalın, "Feyzullah Kıyıklık, AK Parti’de yıllarca siyaset yapan bir büyüğümüz. Şu an kendisi AK Parti’de değil. Erdoğan’ın bu konuda bir talimatı olmamıştır. Kendi açıklamasında ne amaçla gittiği belirtiliyor. Herhangi bir görevlendirme söz konusu değildir" dedi.

Ahmet Davutoğlu'nun "Hepimizin mal varlığı araştırılsın" sözüne de yanıt veren Kalın, "Cumhurbaşkanımızın mal varlığı bellidir. Şehir Üniversitesine dair siyasi tartışma gündem saptırma çabasıdır" dedi.

F-35 AÇIKLAMASI

F-35 projesi ile ilgili de Kalın, "Teknik ya da savunma sanayi mevzu olmaktan çıkmış, tamamen Amerikan iç siyasetinin bir konusu haline gelmiş durumda" ifadelerini kullandı.

"AKDENİZ'DE BİZİ HAPSETMEK İSTİYORLAR"

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin asker gönderme çağrısı yapması durumunda asker gönderilip gönderilmeyeceği tartışmasına değinen Kalın, "Libya tarafından bize gelen böyle bir talep şu anda söz konusu değil, umarız buna mecbur da kalmazlar" dedi.

Kalın, Libya ile mutabakat meselesine dair şunları söyledi: "Libya konusunda 27 Kasım'da İstanbul'da yapılan iki tane anlaşma var. Deniz yetki alanlarıyla ilgili anlaşma yeni bir anlaşma. Bu konuyla gürültüler koptu, tepkiler geliyor, bu konu kabul edilebilir bir şey değil. Bizi Akdeniz'de Antalya sahiline hapsetmek için İsrail, Mısır, Yunanistan ve Güney Kıbrıs tarafının anlaşmalar yaptıklarını gördük. Biz Akdeniz'in barış denizi hale gelmesi için bütün taraflarla anlaşma yapabileceğimizi ifade ettik. Tek istisnası Güney Kıbrıs, çünkü resmi olarak tanımıyoruz" (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kültür Sanat-Sen: Devletin sanatçıları sarayın eğlencelikleri haline getiriliyor

SONRAKİ HABER

Dr. Arzu Yılmaz: Fırat’ın doğusundaki Araplar, Kürtlerle kurdukları düzenden memnun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa