İBB'de bu da oldu!

CHP'li İBB'de ihalelerden yasaklı firmaya 256 bin 830 TL'lik ihale verdi.

İBB'de bu da oldu!
İBB'de bu da oldu!
Cumhuriyet Halk Partili (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 'nde akıllara durgunluk veren bir olay daha gerçekleşti. İhalelerde devrim yapacağız diye İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ihale yasağı bulunan bir firmayla 256 bin 830 TL'lik sözleşme imzaladığı ortaya çıktı. 

İBB'de bu da oldu!

İBB'de bu da oldu!

İHALE YASAKLI FİRMAYA 256 BİN 830 TL'LİK SÖZLEŞME

İBB 2020 Sahnebüs etkinlikleri hizmet alım işi için ihale açtı. Belediye ihaleyi bir firmaya 256 bin 830 TL'ye verdi. Ancak Belediye anlaştığı firmanın söz konusu ihale zamanı da dahil olmak üzere tüm ihalelerden men yemişti. Firma 5 Şubat 2021'e kadar hiç bir ihaleye giremeyeceği yönünde kısıtlamaya tabiydi. 

TAM BİR YIL YASAKLI!

256 bin 830 TL'lik İBB
 ihalesini alan Mehmet Yaşar isimli yüklenici firmanın Milli Savunma Bakanlığı tarafından bir yıl boyunca tüm ihalelerden yasaklandığı ortaya çıktı. Söz konusu firma 5 Şubat 2020- 5 Şubat 2021 arasındaki tüm ihalelerden men edilmişti. 


İBB'de bu da oldu!

'DEVRİM YAPACAĞIZ' DEMİŞTİ

İmamoğlu yaptığı bir konuşmada; 'Şöyle bir milat verdim arkadaşlara. 31 Aralık itibariyle, yaklaşık olarak 6 aylık bir dönemi tamamlamış olacağız. 6 ayın sonunda, topluma, önce biz şunu göstereceğiz. Ne kadar tasarruf yaptık? Hangi işleri önceledik, hangi işlere başladık? Bir nevi aslında neyi geri çektik, elde ettiğimiz kaynağı nereye harcadık? Bunu göstereceğiz. Bütün bu kavramlarla toplumu aydınlatacağız. Bakın ihale sürecinde bir devrime hazırlanıyoruz. İhale süreci, topluma açık ve şeffaf ihale dönemine dönecek. Çağrıyla, bir firma, iki firmanın katıldığı ihalelerden değil, marifetiyle en ucuza, en kaliteli işleri yapan firmalarla ihale sürecini başlatacağız.' demişti. Açıkça görülüyor ki İmamoğlu yine sözünü tutamadı.