İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde şehit ve gazi yakınlarıyla kurulan ilişkinin daha kurumsal bir yapıya taşınması gündeme getirildi.

Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Grubu tarafından İBB Meclis Başkanlığı'na sunulan yazılı önergede İBB Sosyal Hizmetler ve Bağımlıklıkla Mücadele Daire Başkanlığı bünyesinde "Şehit ve Gazi Yakınlarıyla İlişkiler Müdürlüğü" kurulması teklif edildi.

Silivri Belediye Başkanı ve İBB MHP Grup Başkanvekili Volkan Yılmaz, şehit ve gazi yakınlarıyla ilişkilerin şimdiye kadar bir koordinatörlük seviyesinde yürütülüğünü ve yeterince kurumsallaşılarak sahiplenimediğini belirtti. Yılmaz, İstanbul il sınırları içerisind ebulunan 10 bin şehit ve gazi yakınının talep ve ihtiyaçları ile ilgili olarak koord.natörlükten daha işlevsel bir müdürlük kurulmasını ve hizmetlerin standarda bağlanması gerektiğini söyledi.

MHP Grubu'nın İBB Meclis Başkanlığı'na sunduğu yazılı önerge şu şekilde:

İBB MECLİS BAŞKANLIĞI'NA

İstanbul sınırları içerisindeki yaklaşık 10 bin civarındaki şehit ve gazi yakınlarına hizmet veren ve destek olan Büyükşehir belediyemiz bu hizmetlerini, halihazırda İBB Sosyal Hizmetler ve Bağımlılıkla Mücadele Daire Başkanlığı Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne bağlı Şehit ve Gaziler Koordinatörlüğü eliyle yürütmektedir.

Gazilerimiz yakınları ve şehit yakınlarına İBB’nin daha etkin hizmet sunabilmesine imkan sağlamak için Koordinatörlük seviyesinde var olan birimin; İBB kuruluş şemasında, “Sosyal Hizmetler ve Bağımlılıkla Mücadele Daire Başkanlığı Şehit ve Gazi Yakınlarıyla İlişkiler Müdürlüğü” olarak yapılandırılmasını arz ve teklif ederiz. (9.12.2019)

Volkan Yılmaz: Silivri Belediye Başkanı - MHP İBB Meclis Üyesi                           

Şenoğlu Türkyılmaz: MHP İBB Meclis Üyesi   

Ahmet Uzun: MHP İBB Meclis Üyesi   

Doğan Gürsoy: MHP İBB Meclis Üyesi   

Editör: TE Bilişim