Görüş Bildir
Haberler
İBB Yeni Taksi Sistemini Tanıttı: 6 Bin Plaka Kamuya Ait Olacak, Şoförler İngilizce Bilecek ve Sigortalı Olacak

etiket İBB Yeni Taksi Sistemini Tanıttı: 6 Bin Plaka Kamuya Ait Olacak, Şoförler İngilizce Bilecek ve Sigortalı Olacak

Ulaş
20.10.2020 - 15:14

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Daire Başkanlığı, bazı sektör temsilcilerinin de katılımıyla 'Taksi sistemi bilgilendirme toplantısı' düzenledi. İBB'nin projesine göre İstanbul'da kamuya ait 6 bin taksi bulunacak, şoförler yabancı dil bilecek ve maaşla çalışacak. 

Öte yandan İstanbul Taksiciler Birliği Başkanı İrfan Öztürk, UBER temsilcilerinin de toplantıya katılmasına tepki göstererek salonu terk etti... 

İçeriğin Devamı Aşağıda

1453 Çırpıcı Sosyal Tesislerindeki toplantının başında yapılan sunumda, mevcut taksi sisteminin temel sorunları, hedefler ve dünya kentlerindeki örnekler ile İBB'nin sistemi aktarıldı.

Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) onaylanması durumunda uygulamaya konulacak projede, sistemin sahibi olan İBB, ihaleyle bir iştirakini yetkilendirecek.

Plaka kiralama yöntemiyle çalışacak 6 bin yeni taksi ile hizmet kalitesinin artırılacağı bir model amaçlanıyor.

Plaka kiralama yöntemiyle çalışacak 6 bin yeni taksi ile hizmet kalitesinin artırılacağı bir model amaçlanıyor.

Ulaşım akademisi ile taksi şoförlüğü standartları belirlenecek ve kapsamlı bir sınav süreci gerçekleştirilecek. Ücret ödemesinde İstanbulkart, kredi kartı, online ödeme ve QR seçenekleri olacak.

Şoför yaşı en az 21 olarak belirlendi.

Şoför yaşı en az 21 olarak belirlendi.

Proje hayata geçerse şoför lisansları 5 yılda bir yenilenecek. Şoförlere en az asgari ücret tutarında sabit maaş artı prim ödemesi planlanıyor. 

Ayrıca şoförlerden temel İngilizce bilgisi talep edilecek.

'Amacımız kaliteyi yükseltmek...'

'Amacımız kaliteyi yükseltmek...'

Sunumun ardından İBB Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Demir, İBB Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan, Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürü Barış Yıldırım katılımcıların sorularını yanıtladı.

Genel Sekreter Yardımcısı Demir, 6 bin taksinin kesinlikle kamunun elinde olacağını belirterek, 'Bu, diğer taksilerin kalitesini de yükseltecek. Dünyadaki örneklerde bu böyle olmuş. Bizde de eninde sonunda olacak. Amacımız taksinin kalitesini yükseltmek ve şoförlerin haklarını iyileştirmek. İTaksi mobil uygulamamız da hazır, deneme sürecinin adından çok yakında hizmete sunacağız.' ifadelerini kullandı.

Taksiciler salonu terk etti.

Taksiciler salonu terk etti.

İstanbul Taksiciler Birliği Başkanı İrfan Öztürk, taksicileri 'ceylana', toplantıyı düzenleyenleri ise 'aslana' benzeterek haksızlığa uğradıklarını savundu. Öztürk, konuşmasının ardından korsan taşımacılık yaptığını öne sürdüğü UBER temsilcilerinin de toplantıya davet edilmesini protesto ederek salonu terk etti.

Mevcut 17 bin 395 taksiye ilk etapta 6 bin yeni taksi ilave edilerek toplam taksi sayısının 23 bin 395'e çıkarılmasını hedefleyen 'Taksi Taşımacılığının Düzenlenmesi' konulu teklifin, son UKOME toplantısında görüşülerek, alt komisyon tarafından değerlendirildikten sonra tekrar gündeme getirilmesine karar verilmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
417
89
72
9
9
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Özgür T.

Taksiciler düzene girecek diye çekinip salonu terk ettik demiyorlarda uber temsilcileri vardı falan hep aynı masal.

Koray

Yok hacı ben genelleme sevmem ama bu taksicilerin hepsi terörist yahu.

Furkan Murat Arslan

Aklıma nedense yeniçeriler geldi taksicilerin sonu da vakayi Hayriye gibi olacak