Vali Ahmet Hamdi Nayir, göreve başladığı günlerde kendisine 'Hayırlı Olsun' ziyaretinde bulunan STK temsilcilerine iade-i ziyarette bulunmaya devam ediyor.


Sakarya Esnaf ve Sanatkârlar Odasına (SESOB) iade-i ziyaret gerçekleştiren Vali Ahmet Hamdi Nayir, burada Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Alişan ve yönetim kurulu üyeleri Hendek Esnaf Odası Başkanı Mehmet Yaşar Demirel ve heyet tarafından karşılandı.

Ziyaretten büyük memnuniyet duyduklarını belirten Başkan Alişan, konferans salonunda  SESOB’un dünden bugüne yapmış olduğu çalışmalar ve faaliyetleri hakkında bir brifing sundu.

İade-i ziyarette bulunduğu SESOB’da yoğun bir katılım gösteren üyelere hassasiyetleri için teşekkür ettiğini ifade eden Vali Nayir, geçmişten gelen esnaf kültürünün yaşatılması için çaba gösteren esnaf odalarının, toplumun temel direklerinden birisi olduğunu söyledi.

Göreve başladığı 20 günlük süre içerisinde fırsat buldukça ilçelerimize ve öncelikle meslek kuruluşlarına iade-i ziyarette bulunduklarını ifade eden Vali Nayir, “Görevimiz açısından değerlendirdiğimizde sizler gibi hizmet kuruluşlarının, anayasamızda yer alan meslek kuruluşlarının önemi de büyük görünüyor. Nüfusumuzun önemli bir kesimine hitap ettiğiniz gibi, sahip olduğumuz değerlerin de bir bölümünü sizler yaşatarak bugünlere kadar getirdiniz.

Öncelikle bu toprakları bize vatan olarak bırakan Şehitlerimizi ve Gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz. Ama Şehitlik ve Gazilik ruhunu yaşatan kişiler olarak tarihimize geri dönüp baktığımızda, Hoca Ahmet Yesevi’nin talebelerinin, biz daha bu topraklara girmeden buralarda yaşadıklarını ve bu toprakları bize hazırladıklarını görüyoruz. Ahmet Yesevi’nin talebeleri de birer sanatkârdı. Onlar, kimseye muhtaç olmadan bu topraklarda ihtiyaç duyulan her bir mesleği icra edebilecek kudrette idiler. Doğruydular, dürüsttüler, cömerttiler, aklınıza gelebilecek bütün güzel huylarla donanmıştılar. Bu topraklara Şehitlik ve Gazilik ruhunu da onlar aşıladılar.

Aslında bu toprakların değerlerinin buralara işlenmesine sebep olan kişilerden devraldığınız görevleri de, sizler temsil etmektesiniz. Sizlerin yürütmüş olduğu çalışmaları çok kıymetli buluyoruz. Bu toplumun bir çimentosu, birleştirici unsuru olan sizlerin, yapmış olduğunuz çalışmaları da yalnızca ailenizi geçindirmek açısından düşünmediğinizi biliyoruz. Önemli bir istihdamı, önemli bir ihtiyacı karşılıyorsunuz, özellikle bu çalkantılı coğrafyada bizim sahip olduğumuz kültür değerlerini, tarih değerlerini, milli değerlerimizi, manevi değerlerimizi korumada da sizlere düşen görevlerin önemi de büyük.

Babamın bir saat tamirci dükkânı vardı ve o dönem bir ustalık belgesi almamız gerekiyordu. Ben de esnaf odasına gidip bir ustalık belgesi alarak onu dükkânımıza astım ve faaliyetlerimizi böylece devam ettirmiş olduk. Ortaokul, lise, üniversite yıllarım dahil 11 yıl boyunca devam ettirdiğim bu meslek sayesinde, ben de bu camia içerisinde bir dönem bulundum. O yılları kendi adıma hayatımın çok kıymetli zamanları, hayatı ve insanları anlamada bana fırsat veren, imkân veren bir çağ, bir dönem olarak değerlendiririm. Görev yaptığımız yerlerdeki esnaf arkadaşlarımızla olan irtibatımızda, o yılların tesirinin büyük olduğuna inanıyorum.



Sizler yalnızca Sakarya’mız için değil, ülkemiz için örnek teşkil edecek güzel çalışmaları başarmış bir kurumsunuz. Daha güzellerini başarma gayreti içerisinde olduğunuza eminim. Bu başarılı heyetin daha güzel başarılara imza atmaması için hiçbir sebep göremiyorum
Merkezi yönetimin bir temsilcisi olarak ekip çalışmasına önem verdiğimiz için, yerel yönetimlerle, sizler gibi sivil toplum kuruluşları ile ve üniversitelerimizle iş birliği içerisinde olacağız. Valilik olarak sizlerden güç almak ve sizlere güç vermek bizler için bir hedeftir” dedi.

Ziyaretin ardından SESOB’dan ayrılarak Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Sakarya Şubesine geçen Vali Ahmet Hamdi Nayir, burada da Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Coşkun ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelerek, derneğin çalışmaları ve faaliyetleri hakkında da bilgiler aldı.
Yalnızca kendi görev alanları ile sınırlı olmadan çalışmalar yapan MÜSİAD gibi kuruluşlarımızın; bir yandan ülkenin genel problemlerini üstlenirken bir yandan da geçmişimizden gelen değerleri geleceğe taşıma görevini de başardıklarını belirten Vali Nayir, ülkenin içinde bulunduğu durumlara kayıtsız kalmayan iş adamlarımızın her zaman yanlarında olduklarını belirterek, misafirperverlikleri için de MÜSİAD yönetimine teşekkür etti.

Son olarak Sakarya Ticaret Borsası’na iade-i ziyarette bulunan Vali Ahmet Hamdi Nayir, Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı, Meclis Başkanı Avni Uçar ve yönetim kurulu üyeleri ile bir süre görüşerek, karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu.

Başkan Sarı, Sayın Valimizi ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederken,  Vali Nayir de Sakarya’nın sanayide olduğu gibi, tarım, hayvancılık ve süs bitkiciliği gibi alanlarda adından söz ettiren bir il olduğunu, bu potansiyele sahip çıkarak birlik ve beraberlik içerisinde büyük çalışmalar yapılabileceklerini belirterek, hep birlikte daha güzel işleri hayata geçireceklerini sözlerine ekledi.