Kutlu Doğumu idrak etmenin sevincini yaşadıklarını belirten Yalova Müftüsü Mustafa Üskülüplü, “Hz. Peygambere ihtilacımız var. Menfaatin yaygınlaştığı, olumsuz düşüncelerin arttığı, söz ve davranışlarda aldatıcılığın egemen olduğu, tüketim çılgınlığı yaşandığı günümüzde Hz. Peygamberin örnekliğine ihtiyacımız var” dedi.

Hz. Muhammed’in Kur’an-ı Kerim’de emir  olunduğu gibi yaşayarak mükemmel bir insan modelini gerçekleştirdiğini belirten Üskülüplü, Allah’tan aldığı imam ve selam ışığını her seviyede insanla paylaştığını, hayatı boyunca hak sahiplerine haklarını vermek için çırpındığını ve İslâm’ın aydınlığından uzak düşmüş kimseleri bu ışıkta buluşturmak için büyük gayret gösterdiğini ifade etti. Hz. Muhammed’in (SAV) hayata ve geleceğe ışık tuttuğunu dile getiren Üskülüplü, şunları söyledi:“Ülkemizde ve dünyada her geçen gün dünyevileşme yaygılaşmakta, niyetlerde negatif düşünceler çoğalmakta, söz, davranış ve vaatlerde aldatıcılık egemen olmakta, tüketim çılgınlığı yaşanmaktadır. Haksız paylaşımlar, kanaatsizlik, tatminsizlik ve ben merkezli zevk düşkünlüğü, fakir, yoksul ve kimsesizlerin göz ardı edilmesi yozlaşmış insanların ortaya çıkmasına vesile olmaktadır. Bu gelişmeler Hz. Peygamber’in insanlara tebliğ ettiği üstün değerlerin hayatımızdaki etkisinin istenilen düzeyde olmadığının göstergesidir. İnsanlığın böyle bir zamanda tebessümü sadaka olarak gören anlayışın sahibinin Hz. Muhammed SAV’in daha iyi tanınması önem arz ediyor.”

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu yıl Kutlu Doğum temasının “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku” olduğunu söyleyen Üskülüplü, “Hayatımızı yeniden gözden geçirmeliyiz. Bir Kutlu Doğum Haftasını hissedebilmeli, yaşamalı ve kalben duyabilmeliyiz. Âlemlerin efendisi bu hafta evlerimizi ziyaret ediyor olsaydı evimizde ne gibi değişiklik yapar, hayatımızı nasıl tanzim ederdik. Önce kendi ruh dünyamızı restore edelim. Ardından evimizin, eşimizin, çocuklarımızın değişeceğini göreceksiniz. Kutlu Doğum Haftası’nın asrımızın problemleri ile bunalan insanlığa huzur getirmesini, milletimizin birlikte yaşama ahlakı ve hukukunun geliştirilmesine vesile olmasını milletimiz ve tüm insanlık için hayırlar getirmesini Cenabı haktan niyaz ediyorum. Peygamberimizin getirdiği değerlere uymadan, Allah’ın sevdiği bir kul olmamız mümkün değildir” dedi.

Editör: TE Bilişim