Hüseyin bin Ali ve Aşure Günün payamı
 
Hüseyin bin Ali:
Senin vücudundaki yaraların sayısını bize saydılar, senin çektiğin acıların o yaralardan olduğunu bize söylediler. Ancak senin çektiğin acıların o yaralardan olmayıp, belki hakkin, İslam adaletinin, İslam’cayaşamanın, hakkin şekline girmiş batılıntarafından katledilmesinin acısınınolduğunu bize söylemediler
Seni suya susamış, bir yudum su için koşuşturan birisi gibi gösterdiler, ancak senin çırpınışın suya susadığındandeğil deİslam adaletine, hak yolunda yaşamayasusadığını biliyoruz   
‘’ هیهات منا الذلة ‘’ ‘’bu rezilliğe boyun eğmek bizden uzaktır’’ dediğinde kendinle o İslam şekline girmiş batıllardan kendini ayırdın.
Ey Hüseyin ogün‘’ هل من ناصر ينصرنا‘’  ‘’bana yârdim eden var mi’’ sorusunu tarihten ve bizden sorduğunu bize anlatkı, bu sorunun sorumluklarını yerine getirelim ve senin bu payamını geleceğe aktarlım.
Senin gırtlağınıkestiler, başını gövdenden ayırdılar ancak senin sesinin kesemediler,
Senin İslam halifesine karşıbaşkaldıran bir kâfir adı altında İslam ordusu kıyafeti giyen batılaskerleritarafından şehit ettiler, yere duşmuş başını tekbir çekerek tekmelediler, ancak bugün kim kâfir olup kim Müslüman olduğunu, kim hak olup kim hak şekline girmiş batıl olduğunu anladık.
Ey Zeynep:
Sen Aşure gününün payamını taşıdın, tek başınayezidinsarayını titrettin, o payamı bizlere ilettin ancak biz onları anlamadık, aşure günündeki susamalara, katledilmelere ağladık bu arada şehitlerin payamınıbize unutturdular.
O günHüseyin’inin vücudundan ayırmış kafasını ve esirler kafilesini taşıyan, o katlamaları yapan Yezit ordusunun Şama girerken halk tarafındanİslam ordusu olarak tekbir çekerek karşılayan kendilerini Müslümanlar olarak sananlarıgördün, seni kâfir ve Hüseyin’iİslamhükümetine isyan eden ve katli vacip olduğundan katledilmiş bir insan olarak gösterildiğine şahit oldun.
İslami, batıltarafından kendi çıkarları için nasılkullanıldığına şahit oldun.
Zeynep o günleri bize anlat ki artık biz sizin mücadelenin bir su için, acılarınızın kaç yara acısı olmadığınıanlayalım.
 
Ebu’lFazl Abbas’ı:
Seni su peşinde koşun birsi olarak bize anlattılar, senin su için koşmayan İslambayrağınıtaşıyan biri olduğunu biliyoruz,
Ey Abbas senin iki kolunuda kestiler ancak İslambayrağını ve payamınıdişlerinin arasında taşıdın.
Aşure Günü:
 İslami yaşayıp inanların, islimi amaçları için kullananların tarafından katledilmesi günüdür,
Aşure Günü, batılın hak, hakka batıl denilen gündü, Hakkin şekline girmiş batılın, Hakki katletme günüdür.
‘’ هل من ناصر ينصرنا‘’ ‘’ هیهات منا الذلة ‘’

 
                                            Ali Haydar
11.10.2016