hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika... Hükümetten Reza Zarrab açıklaması: Bu bir kumpastır

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, ABD'de tutuklu bulunan ve 27 Kasım'da hakim karşısına çıkacak olan Reza Zarrab'la ilgili açıklama yaptı. Bozdağ Zarrab davasını Türkiye'ye yönelik bir kumpas olarak nitelendirdi ve şöyle konuştu: '17-25 Aralık sürecinde FETÖ'nün başaramadığı hukuk darbe teşebbüsünün ABD yargısı eli ile tekrarlanmasından başka bir şey değildir. Hukuki değildir. Zehirli ağacın meyvesi de zehirlidir. Olmayan belgeler üzerinden ellerinde varmış gibi yargılama yapıyorlar.'

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakanlar Kurulu sonrası Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ açıklama yaptı. 

    Konuşmasından satır başları

    NATO'daki skandal

    Bu NATO tarihinin en büyük skandallarından bir tanesidir. Açık bir had bilmezliktir, kabul edilemez bir durumdur. Türkiye gerekli onurlu duruşunu ortaya koymuştur ve askerlerini derhal tatbikattan geri çekmiştir. 

    Türkiye tepkisini anında gösterdi. Bu saldırı sadece Atatürk ve Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik bir saldırı değildir. Aynı zamanda 80 milyon Türk milletine saygısızlıktır. Kabul edilemez bir durumdur. Bu durum nedeniyle NATO Genel Sekreteri'nin özrünü olumlu karşılıyoruz. Ama bu olayı şahıslarla kaim görmediğimizi ifade etmek isteriz. Bu sadece şahıslarla izah edilebilir bir durum gibi gözükmemektedir. Bir özensizlik sonucu yapılmış bir iş gibi görülmektedir. Sadece 2 kişi ile alakalı işlem yapılması bu olayın tamamen enine boyuna araştırıldığı, aydınlatıldığı anlamına gelmez. Üst amirler, komutanlar kimse onlarla ilgili de işlem yapılmasını, sorumlulukları olup olmadığının tespit edilmesini istiyoruz. Üstünün örtülmemesi gerektiğini de açıkça ifade ediyoruz. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye NATO'nun saygın bir üyesidir ve NATO'nun saygın bir üyesi olarak katkılarını sunmaya devam edecektir. Ama Türk milletine, devletine, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve Recep Tayyip Erdoğan'a yapılan saldırıyı, alçaklığı kabul etmesi mümkün değildir. 

    Reza Zarrab'ın avukatı, Harvey Weinstein ile anlaştı: 'Zarrab ile işi bitti mi?'

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz açıklaması

    AK Parti hükümetleri yüksek faiz ile yüksek enflasyon ile mücadelede başarılı olmuş hükümetlerdir. Şu anda ilk dönemdeki faizlerle mukayese edilemeyecek oranda faizler düşüktür, enflasyon düşüktür. Ancak bunun daha da düşmesi son derece önemlidir. Hükümetimiz bunun üzerinde ciddi çalışmalar yürütmektedir. Cumhurbaşkanımızın yaklaşımı sır değildir. Yüksek faizin olduğu yerde olumlu gelişmelerin olacağı da gerçektir. Faizlerin aşağı çekilmesi hususu, kendi içerisinde kuralları var. Kurallar çerçevesinde işleyecektir. Bugün bu konu konuşulmadı ama Cumhurbaşkanımızın şikayeti, aşağı çekilmesi konusunda iradesi yeni değildir. Rutinin dışında elbette Merkez Bankası ve diğer çalışma yapanların kendi ezberlerinden giderek adım atmaları hep olumlu sonuçlar doğurmuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeni KHK'lar

    Önümüzdeki günlerde yeni KHK çıkacaktır. Hem tedbir hem düzenleme kararnemesi çıkacaktır. Muhtevasını yayınlandığında görürsünüz. 


    Bozdağ: İki yeni KHK çıkacak

     Reza Zarrab davası

    Türkiye'ye dönük açık bir kumpastır. Siyasi bir davadır, hukuki dayanaktan yoksundur. 17-25 Aralık sürecinde FETÖ'nün başaramadığı hukuk darbe teşebbüsünün ABD yargısı eli ile tekrarlanmasından başka bir şey değildir. Hukuki değildir. Zehirli ağacın meyvesi de zehirlidir. Olmayan belgeler üzerinden ellerinde varmış gibi yargılama yapıyorlar. Türkiye ile İran arasındaki ekonomik ilişkilerin tamamı Türkiye'nin ulusal hukukuna uygun olduğu gibi bu konudaki uluslararası hukuka da uygundur.Türkiye bir hukuk devletidir, bütün ticari işlemleri bu çerçevede yürümektedir. Herhangi bir hukuka aykırılığın bulunması söz konusu değildir. Ortada delil yoktur. Türkiye'nin aleyhinde itiraflara bulunmaya daha doğrusu beyanda bulunmaya zorluyorlar.  Rıza Sarraf davasında söylenen delilleri ne zaman, nasıl elde ettiniz? Aslı mı var, orjinali mi? Bunların oluşmasında katkınız var mı? FBI ajanı bu tapelerin doğruluna nasıl hükmetti?  15 Temmuz'da ya da başka zamanlarda başarılamayanlar şimdi bir kumpasla yapılmaya çalışılıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ebru Gündeş- Reza Zarrab aşkı nasıl başlamıştı?

    Türkiye büyük bir devlet. Kendi ulusal güvenliği ile ilgili tedbirleri kendisi alacaktır. Bugünkü ve yarınki menfaatlerini Türkiye başka devletlere veya uluslararası örgütlere rehin edemez. Bizim ülkemizin ve milletimizin güvenliği bazı silahların alınmasını gerektiriyorsa Türkiye bu silahları alır, yapılması gerekiyorsa Türkiye bizzat kendisi yapar. Türkiye, Suriye ve Irak'taki iç çatışmalardan etkileniyor. Bazı ülkeler Türkiye'nin istediği silahları vermeyiz demiyorlar ama paramızla alma hususundaki süreçleri yavaşlatıyorlar. Bir ayda alınacak şey, 6 ayda, 1 yılda alınabiliyor. Siz hava sahanızı korumak için NATO'dan talepte bulunuyorsunuz size vermiyorlar. O zaman kendi göbeğini kendi kesiyor ve kendi kaynakları ile adım atıyor. Bu Türkiye'nin doğal bir hakkıdır. Başkalarından onay almamıza gerek yoktur. Bu üstü örtülü kısıtlamaların Türkiye'nin savunma sanayisine katkı yaptığını da belirtmek isterim.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rakka'ya operasyon ABD tarafından YPG- PYD kullanılarak gerçekleştirildi. Yanlış yapıldı. ABD terör örgütüyle işbirliği yaptı. Onlara silah verdi ve Rakka operasyonunu PYD- YPG terör örgütüyle gerçekleştirdi. Operasyon aylarca sürdü ama çatışma haberleri, ölüm, yaralama haberleri pek duyulmadı. Bunlar oldu mu olmadı mı bilmiyoruz. 

    3 hafta sürecek olan Reza Zarrab davasında jüri seçimi yapılıyor

    Rakka'da YPG- PYD güçleri bir güvenlik koridoru oluşturmuş, DEAŞ'lılar aradan geçip gidiyor. Bu anlaşma ABD'den habersiz olamaz. Bu DEAŞ'lı teröristler nereye gitti, bunu ABD'li yetkililere sormak lazım. Biz bunların Türkiye'ye girmemesi için her türlü tedbiri aldık ve alıyoruz. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow