Yaklaşık 3.2 milyon memur ve 1.9 milyon memur emeklisini ilgilendiren memur emeklisi zammı toplu sözleşme görüşmelerinde hükümetten gelen 3+3'lük zam teklifi yetkili sendika Memur-Sen'in tepkisine neden oldu. Memur-Sen Samsun İl Temsilcisi Nejdet Güneysu, 3+3'lük teklifi masada görüşmenin dahi mümkün olmadığını söyleyerek, ''Gerekirse sorumluluğu iktidara bırakıp masadan çekiliriz. Masadan kalkarsak ve hakem heyetinin vereceği karardan memur memnun olmazsa kriz yaşanabilir'' ifadelerini kullandı.

HÜKÜMET FEDAKARLIK YAPMALI

Memur-Sen'in toplu sözleşme sürecine üç ayrı teklifle girdiğini ve hükümetle bu üç teklifi de müzakere etmeye hazır olduklarını söyleyen Güneysu, ''Hükümet ortaya öyle bir teklif koydu, tabiri caizse dağ tavşan doğurdu. 3+3'lük teklife kapalıyız, eflasyonun bu kadar yüksek olduğu bir dönemde teklifi müzakere bile etmeyiz. Ülkenin büyümesinden bahsediliyor, üstelik işçilere bize verilenden daha fazla zam verildi. Hiçkimse memurların memnun olmadığı bir toplu sözleşmeye imza atmamız beklemesin. Çünkü biz bedel ödüyoruz. Bu ülkenin bütün değerlerin yanındayız. Ülkemize yapılan herhangi bir saldırıda 'Biz memuruz kenarda duralım' demiyoruz, 1 milyon memurumuz adına gereken fedakarlığı yapıyoruz. Şimdi de hükümetten memurları için gereken fedakarlığı yapmasını istiyoruz. Biz yoktan bir şey istemiyoruz, var olandan payımızı istiyoruz. Biliyoruz ki hükümetin bu gücü var'' diye konuştu.

GREVE GİDERİZ

3+3'lük teklifin kabul edilemez olduğunu belirten Güneysu, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: ''Hükümetten makul bir teklifle gelirse bu görüşülür ama memurun ve emeklilerinin yüzünü güldürecek bir teklif olmazsa bütün sorumluluğu iktidara bırakıp masadan çekiliriz. Hakem heyeti bir oran belirler, buna da kamuoyu gereken tepkiyi gösterir. Hakem heyetinin verdiği karar son karar, memur yine memnun olmazsa alanlara çıkıp, grev yapacaktır. Çalışanlarımız bize verdiği yetki emanetin hesabını soracak. Masadan kalkarsak ve memur memnun olmazsa kriz olur. 5 milyon memuru ve emeklisini ilgilendiren bu sözleşmeyi çok fazla önemsiyoruz. Bunun için de nöbetteyiz ve elimizden geleni yapacağız.''

Zerrin SOMUNCU