Ekonomi

Hükümetin Memur ve Memur Emeklisi Maaş Zammı Hakkında Çalışma Bakanı Selçuk'tan Açıklama!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, memur ve memur emeklisi maaş zammı teklifi hakkında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Çalışma Bakanı Selçuk, memur zamları hakkında yaptığı açıklamasında;

“Masada uzlaşıyı sağlamak önceliğimiz oldu ancak gelinen noktada müzakereler uzlaşmazlıkla sonuçlandı.

Hakem Kurulu süreci bugünden itibaren resmen başladı.” ifadelerini kullandı.

İLK TEKLİF REDDEDİLMİŞTİ

Diğer yandan hükümetin 2020 yılının ilk altı ayında yüzde 3,5, ikinci altı ayında yüzde 3, 2021 yılının ilk altı ayında yüzde 3, ikinci altı ayında yüzde 2,5 zamdan oluşan maaş zammı teklifi memur konfederasyonları tarafından reddedilmişti

İKİNCİ TEKLİF NE KADARDI?

Hükümetin memur ve memur emeklisi maaş zammı kapsamında Hükümet, 5. Dönem Toplu Sözleşmesi için açıkladığı ikinci teklif ise;

2020 yılında yüzde 4+4, 2021 yılında ise yüzde 3+3 zamdan olarak açıklanmıştı ancak bu teklif de reddedilmişti.

Bir Yorum

  1. Sayın yetkililer Allah aşkına yaptığınız işlerin hakkını vererek çalışın bakan olsun temsilci olsun .Ben bir memur emeklisi olarak daha önce çalıştığım mesai arkadaşlarımı görmek istemiyorum neden derseniz işçi olarak emekli olduklarından çünkü benimle alay edercesine konuşuyorlar çünkü emekli maaşları nerdeyse benim maaş alıyorlar .maaş zammını verirken yetkililer az alanada çok alanada aynı oran veriliyor .İki üç yıl sonra aramız açılıyor bunu hiç düşünmezmisiniz. Sizleri Allaha havale ediyoum.

  2. 31.10.2020 YILINA KADAR SADECE YÜZDE 4 VERMEK HAKSIZLIKTIR.. 2018 YILI ENFLASYONU YÜZDE 20 ÜSTÜNDE İKEN BİZLERE SADECE YÜZDE 4 ZAM VERMEK HAKSIZLIKTIR.. ADALETSİZLİKTİR.. 900 BİN İŞÇİ VE AİLELERİMİZLE BİRLİKTE 4 MİLYONU GÖRMEZDEN GELMEK YOK SAYMAZ KABUL EDİLEMEZ.. 18 YILDIR HÜKÜMETE OY VERİYORUM.. 15 TEMMUZDA SOKAĞA ÇIKTIM DARBECİLERE DUR DEDİM.. AMA 696 KHK İLE TAŞERONDAN KADROYA GEÇEN İŞÇİLERE ENFLASYON FARKI BİLE VERİLMEMESİ VE BİZLERİ GÖRMEZDEN GELİNMESİ BÜYÜK HAKSIZLIK VE ADALETSİZLİKTİR.. DEVLETİMİZ 696 KHK LI İŞÇİLERE YILLARDIR TAŞERONDA MAĞDUR OLMUŞ HAKLARI YENMİŞ İŞÇİLERE HALA ÜVEY EVLAT MUAMELESİ YAPMASI KABUL EDİLEMEZ.. CUMHURBAŞKANIMIZ SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞANDAN 696 KHK İLE KADROYA GEÇEN BİZ İŞÇİLERE HAKKIMIZ OLAN 2018 YILI ENFLASYON FARKLARI VE 2019 YILI KAMU ÇERÇEVE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNE DAHİL OLMAYI CANİ GÖNÜLDEN İSTİYORUM.. 4 MİLYON İNSANI GÖRMEZDEN GELMEK DOĞRU OLMAZ.. 696 KHK LILAR OLARAK ENFLASYON FARKLARIMIZI İSTİYORUZ.. KAMUDA ENFLASYON FARKI ALAMAYAN TEK GRUP 696 KHK LI İŞÇİLERDİR..