HÜKÜMET MEMURLA EĞLENİR…

HÜKÜMET MEMURLA EĞLENİR…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Usta oyuncular Kemal Sunal ve Şener Şen'in başrollerde oynadığı "Kibar Feyzo" filminde, ağa rolünde oynayan Şener Şen, köylülerin her ihtiyacını kendisinin karşıladığını bir devlet memuruna anlatır. Bu duruma köylü rolünde oynayan Kemal Sunal "ağam eğlenir benimle" diyerek tepki verir.

Beklentiler ve alınıp verilenler film sahnesine göre ters olsa da hükümetin 2020 ve 2021 yıllarını kapsayan zam önerileri memur sendikalarını ve özellikle memur çalışanları çileden çıkardı.

Hükümetten 2020 için gelen 3+3 zam teklifi gündemdeki yerini korurken yeni teklifin 4+4 olarak gelmesi memurları bir kez daha çileden çıkardı.

Memur-Sen, gelen teklifleri makul değil malul olarak nitelendirirken ülke çapında basın açıklaması yaptılar. Kamu-Sen ve Kesk ise teklifleri görüşülebilir nitelikte bile bulmazken memurların teklif karşısında Kemal Sunal’ın meşhur repliğine nazire yaparak “Hükümet bizimle eğlenir” yorumunu getirdiler.

Hükümetin teklifini görüşülebilir bulmazken Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 5. Dönem Toplu Sözleşmesi görüşmeleri kapsamında hükümetin yeni zam teklifini iletmek için Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti Başkanı Ali Yalçın ile Bakanlıkta bir araya geldi.

Hükümet, 5. Dönem Toplu Sözleşmesi kapsamında memur ve memur emeklisine 2020'de yüzde 4+4, 2021'de yüzde 3+3 zamdan oluşan yeni teklifte bulundu.

Memur-Sen de 2020 için 8+7 zam istiyor. Hükümet ne zaman memurla eğlenmekten vaz geçip gerçek enflasyon kadar zam verir önümüzdeki günlerde göreceğiz.