Yalova Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) tarafından Hukukta Arabuluculuk Eğitimi gerçekleştirildi. Eğitimi tamamlayanlara sertifikalarını ise Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu verdi. 
YÜSEM tarafından verilen Hukukta Arabuluculuk Eğitimi savcılar ve Yalova Barosu avukatlarının katılımı ile YÜSEM Salonunda gerçekleştirildi. 48 saatlik program çerçevesinde katılımcılara Eğitimin içeriği Arabuluculuk kavramı, kapsamı, kişisel gelişim dersleri psikoloji, kişilik, etik, öfke kontrolü gibi konularda uygulamalı ve teorik dersler verildi. Eğitim hakkında bilgiler aktaran YÜSEM Koordinatörü Serap Türk Yılmaz, "Hukukta Arabuluculuk eğitimimizi 16 avukat ve savcılarımızın katılımı ile gerçekleştirdik. Aslında bu eğitimleri vermeye Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığı yetkilidir. Ancak biz 3 yıl önce bu yetkiyi aldık. Ancak ilk eğitimi vermek şimdi nasip oldu. Bu eğitimleri verme yetkisi sadece Yalova ile de sınırlı değil. Tüm Bursa bölgesine eğitimleri YÜSEM verecek. Bu eğitimi alan avukat ve savcılarımız "Hukukta Arabulucu' oldular. Bu eğitimlerin verilmesinde bize destek veren Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali Kurt ve Yalova Baro Başkanı Hakan Gergeroğlu'na da çok teşekkür ediyorum" dedi. 
Eğitimlerini tamamlayan avukatlar ve savcılar için bir sertifika töreni de gerçekleştirildi. Sertifika törenine Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu'da katıldı. Eruslu burada yaptığı konuşmada, "   " dedi. 
Konuşmanın ardından eğitimi tamamlayan avukat ve savcılar Hukukta Arabulucu Seritifkalarını Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu'nun elinden aldılar. 
Editör: TE Bilişim