HUDER Rize'den Trabzonspor'a Gönderme, Rizespor’a Mesaj

HUDER Rize'den Trabzonspor'a Gönderme, Rizespor’a Mesaj
Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Rize Şube Yönetimi, Trabzonspor-Bursaspor karşılaşması için “Geçmiş dönemde Fenerbahçe’yi şike ile suçlayıp mağdur edebiyatı yapanlar şikenin daniskasını yapmışlardır.” dedi.

Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Rize Şube  Başkanı Av.Ali Rıza Sancaktutan ile, Başkan Yardımcıları Av. Ümit Peçe ve Av. İbrahim Arslan tarafından Trabzonspor-Bursaspor maçında yaşanan şike iddiaları ile ilgili yargı süreci hakkında basın açıklamasında bulunuldu. Çaykur Rizespor’un yanında yer aldıklarını belirten HUDER Rize Şube Başkan ve yardımcıları, “Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Rize Şubesinin yargı nezdinde başlatılacak soruşturmalara müdahale talebinde bulunarak davaların takipçisi olacağı, bu hususta Rizespor yönetiminin hukuk önünde vereceği haklı ve meşru mücadelede yanlarında olacağımızı bilmelerini kamuoyuna saygı ile arz ederiz.” dedi.

TFF 1 Lig Ekibi Çaykur Rizespor’un geçen sezonun son haftasında oynanan Trabzonspor-Bursaspor maçı için her iki takımdan 3-4 futbolcu ve bazı menajerler hakkında şike iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarına ilişkin beyanatları sevinçle karşıladıklarını belirten HUDER Rize dernek yönetimi, “Ancak bu haberler sonrasında şikâyet için henüz bir girişimde bulunulmaması veya bu yönde kamuoyunu tatmin edecek bir açıklamanın yapılmaması üzüntü ile karşılanmıştır. Rize’nin ve Rizelinin hakkının ve hukukunun savunuculuğunu düstur edinmiş bir hukuk derneği olmanın yanı sıra bir Rizespor taraftarı olarak da bu hususta bir açıklama yapılmasını heyecanla beklemekteyiz.” İfadesinde bulunarak, “Çaykur Rizespor yönetiminin, kendilerine karşı şike yapıldığını düşünüp konuyu yargıya taşıma çabası olması gereken bir hak mücadelesidir. Geçmiş dönemde Fenerbahçe’yi şike ile suçlayıp mağdur edebiyatı yapanlar şikenin daniskasını yapmışlardır. Birkaç kişinin eylemi ile gerçekleşen şikenin tüm Trabzonspor camiasına elbette mal edilemeyeceğini ve iki şehir halkının kardeşliğine zarar veremeyeceğini ancak suçluların tespit edilmemesi ve bu hususta şikecilerin ayıklanmaması halinde tüm camianın töhmet altına kalacağını belirtmek isteriz. Tüm Trabzonspor camiasına mal edilemeyecek bu eylemin fail/lerinin tespit edilmesi ve adalet önünde hesap vermesi için Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Rize Şubesinin yargı nezdinde başlatılacak soruşturmalara müdahale talebinde bulunarak davaların takipçisi olacağı, bu hususta Rizespor yönetiminin hukuk önünde vereceği haklı ve meşru mücadelede yanlarında olacağımızı bilmelerini kamuoyuna saygı ile arz ederiz.” dedi.