Huawei, Play Store Olmadan Başarılı Olursa Bildiğimiz Android’in Sonu Gelmiş Olabilir

85
65
15
15
8
Huawei, dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon üreticisi konumunda. Peki, Google ve Play Store desteği olmadan başarılı olabilir mi?

Eğer hâlâ duymadıysanız söyleyelim, Google resmi olarak Huawei’nin Play Store desteğini kesti. Bu da gelecekteki Huawei cihazların Play Store’a erişimi olmayacağı ve kullanıcıların Google hizmetlerine erişemeyeceği anlamına geliyor. Huawei’nin konuyla ilgili resmi açıklaması gelecekle ilgili neler olacağına dair bir bilgi vermiyor ancak en azından müşterilerin mağdur edilmeyeceğini biliyoruz.

Huawei’nin Google destekli bir sürü telefon satması sebebiyle bu yol ayrımı, Google için çok pahalıya patlayabilir ancak bu yol ayrımından etkilenecek tek kişi Google olmayacak. Yine de Huawei’nin Play Store erişimini kaybetmesi durumunda yedekte bulundurduğu bir işletim sistemi ve uygulama mağazası mevcut.

Birçok insan için Play Store bir gereklilik değil. Eğer Huawei’nin uygulama mağazası cihaza yüklü halde gelirse kullanıcılar değişikliği fark etmeyecektir. Uygulama geliştiricilerine gelecek olursak, onlar da paranın olduğu yerde bitecektir.

Öbür yandan da Google, Huawei müşterilerinin Play Store’dan uzaklaştığını görecek. Dünyada bulunan Huawei müşterilerinin sayısı göz önüne alındığında, Google büyük sayılarda kullanıcı kaybedecek diyebiliriz.

Huawei, Play Store olmamasına rağmen başarılı olmaya devam ederse Google tabanlı Android’in sonunun geldiğini görebiliriz. Android büyük ihtimalle açık kaynaklı formatına devam edecek ancak tüm hizmetleriyle Google’ın büyük tehlikede olması muhtemel.

Başka bir deyişle Huawei, tüm dünyaya Android’de başarılı olmak için Google’ın kilit nokta olmadığını kanıtlayabilir ve hatta rekabet halinde daha da iyi bir sistem geliştirebilir. Bu da diğer şirketlerin Google ile iş yapmayı bırakmalarına ve kendi servislerini kurmalarına, hatta Huawei ile ortaklık kurmalarına bile sebep olabilir.

Şunu da söylemeliyiz ki, bu savaştan zararlı çıkacak olanlar telefon üreticileri değil, kullanıcılar olacak. Huawei kullanıcılarının Play Store’dan yeni bir uygulama mağazasına geçmesi zor olabilir. Umarız gelecek aylarda daha ılımlı yaklaşan iki taraf görebiliriz. Belki Huawei, ABD yönetimiyle bir anlaşma yaparak Google'ı tekrar taraflarına çekebilir. Ya da Google yeni politikalar edinebilir. Her iki türlü gelişmeden de haberdar olmak için Webtekno’yu takipte kalın.

Kaynak : https://phandroid.com/2019/05/20/if-huawei-can-succeed-without-the-play-store-android-as-we-know-it-is-doomed/
85
65
15
15
8
Emoji İle Tepki Ver
85
65
15
15
8