Huawei, Kendi Yonga Seti Kirin 990'nın Tanıtılacağı Tarihi Açıkladı

26
6
3
1
1
Huawei, yeni yonga seti Kirin 990'ı tanıtacağı tarihi duyurdu. Şirketin gelecek telefonlarına güç verecek yonga seti resmi olarak 6 Eylül tarihinde lanse edilecek.

Çin merkezli teknoloji devi Huawei, 2019 yılına oldukça güçlü bir başlangıç yapmıştı ve bu başarısını da devam ettirmek istiyor. Bugüne kadar yeni işletim sistemi Hongmeng’i, Mate 20 X’i ve yapay zekalı işlemcisi Ascend 910’u tanıtan şirketin P30 akıllı telefonu geçtiğimiz günlerde Avrupa’da ‘En İyi Akıllı Telefon’ seçilmişti.

Şirket, ürettiği P serisi ile üst üste ikinci ödülüne sahip olmuştu. Ürettiği yonga setleriyle Qualcomm’a da oldukça büyük bir rakip olacağını göstermişti. Bir ay önce yayınladığımız yazımızda da Huawei’nin bu senenin ikinci yarısında iki yeni amiral gemisi yonga seti çıkaracağı hakkında bir iddiadan bahsetmiştik. Bugün de bu iddialar doğrulandı ve Huawei tarafından yeni bir yonga setinin duyurusu yapıldı.

Huawei Kirin 990

Huawei, 6 - 11 Eylül tarihleri arasında Berlin’de düzenlenecek IFA etkinliği öncesinde önemli bir açıklama yaptı ve Kirin 990 yonga setini 6 Eylül tarihinde duyuracağını bildirdi. Ayrıca şirket Kirin 990 için kısa bir video yayınladı.

Bu videodan bir şey çıkarmaya çalışacak olursak o da yonga setinin 5G desteğine sahip olacağıdır. Tabii ki bu beklenmedik bir şey değildi. Ancak 5G modeminin yonga setinin içerisinde mi bulunacağı yoksa ayrı bir modem olarak mı entegre edileceği kesinliğini kazanmadı.

Kirin 990, TSMC’nin 7 nm EUV teknolojisi ile üretilecek. Bu teknoloji transistör oranını %20 artırıyor ve dolayısıyla telefonun verimliliği de aynı yönde etkileniyor. İnternette rastladığımız diğer iddialara göre ise yeni çip 60 fps’de 4K video çekme kapasitesine sahip olacak. Bu da Kirin serisinde bir ilk oluyor.

Huawei’nin Mate serisi telefonlarının son birkaç yıldır yeni Kirin yonga setleri kullanmaya başladığı göz önüne alındığında, Mate 30’un yeni Kirin 990 yonga setine sahip olacağını tahmin edebiliriz.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/huawei_teases_kirin_990_chipset_coming_september_6-news-38842.php
26
6
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
26
6
3
1
1