HTS kayıtlarını açıkladılar: Kavala ile Barkey hiç görüşmemiş

HTS kayıtlarını açıkladılar: Kavala ile Barkey hiç görüşmemiş
Osman Kavala'nın avukatları, Barkey ile 93 saat telefonda görüştüğü iddialarını HTS kayıtlarıyla yalanladı.

Gezi davasından beraat eden ve aynı gün tahliye edilmesi beklenirken bu kez 15 Temmuz soruşturması kapsamında tutuklanan iş adamı Osman Kavala'nın avukatı Tolga Aytüre, HTS kayıtlarında Kavala ile Berkey arasında 93 saatlik görüşmenin olmadığını aksine Kavala ile Barkey'in hiç görüşmediğini söyledi.

Avukatlar '93 saat görüşmeyi' yalanladı

Kavala'nın 19 Şubat'ta Nöbetçi 8'inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanmasına gerekçe olarak ABD'nin eski dışişleri bakanlığı çalışanı Henri Barkey ile 15 Temmuz öncesi 93 saat telefonla görüşmesi gösterilmişti. Kavala'nın avukatları HTS kayıtlarıyla bunu yalanladı.

HTS kayıtlarına rağmen tutklama gerçekleşti

Bianet'e açıklama yapan Aytöre, HTS kayıtlarını tutuklamanın gerçekleştiği gün mahkemeye sunmalarına rağmen tutuklamanın gerçekleştiğini belirterek, "Ortada görüşme yok. Biz HTS kayıtlarını mahkemeye sunduk. Ama aksini söyleyenler onlar. 93 saatlik bir görüşme varsa buyursunlar kanıtlasınlar. Tutuklanma kararlarının hiçbirinin hukuki olmadığını çok net söylüyorum. Bu dava artık hukuki bir dava olmadığı için hukuk sınırları dahilinde bir yorum yapabilmek mümkün değil” dedi.

Barkey: Ben eşimle bile o kadar uzun telefonda konuşmadım

Barkey ise DW Türkçe'den Tunca Öğreten'e konuştu. Barkey, Kavala ile hiçbir yakınlıklarının olmadığını ve kendisiyle telefonda dahi görüşmediğini belirtti. Barkey, "Osman ile eşinin telefonu üzerinden 93 saat görüştüğümü iddia eden bir savcılık, ciddi bir savcılık değildir. Ben eşimle bile o kadar uzun telefonda konuşmadım. Kaldı ki Osman'nın eşini tanımıyorum bile ben. Hatta Osman Kavala ile bir kez bile telefonda görüşmedim. Osman'ı içeride tutmak için uyduruyorlar." ifadelerini kullandı.