Hrant Dink'i anıyoruz

Hrant Dink öldürülüşünün 10. yılında, vurulduğu yerde, Sebat Apartmanı'nın önünde anılıyor.

Hrant’ın Arkadaşları saat 14:30’da Dink’in vurulduğu yer olan eski Agos binası önünde bir araya gelme çağrısı yaptı.

Anma öncesi Agos binasının önünde gittikçe kalabalıklaşıyor. 

Saat 15.00'e yaklaşırken, her sene olduğu gibi Hrant Dink'in 'su çatlağını buldu' hikayesi dinletiliyor. 

Kalabalıkta, KESK Genel Başkanı Lami Özgen, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, EMEP MYK üyesi Levent Tüzel ve EMEP İstanbul İl Başkanı Güven Gerçek, dil bilimci Necmiye Alpay, akademisyen Onur Hamzaoğlu da yer alıyor. 

Duduk dinletisinin yanı sıra "Katil devlet hesap verecek", "Hepimiz Hrant'ız hepimiz Ermeniyiz", "Biz bitti demeden bu dava bitmez", "Faşizme inat kardeşimsin Hrant" sloganları da duyuluyor. 

Gezi Parkı’ndan Agos’a giden yol tek yönlü olarak, Pangaltı metro çıkışı ise çift yönlü olarak kapatıldı. Bu güzergahların saat 11:00’den anma etkinliğinin bitimine kadar kapalı kalacağı duyurulmuştu.

Hrant'ın Arkadaşları'ndan Bülent Aydın, Agos'un önünde toplanmaya başlayanları "Hrant'ın arkadaşları, hoşgeldiniz" anonsuyla karşılıyor.

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, CHP İstanbul vekili Süleyman Çelebi, yazar Aslı Erdoğan da kalabalık arasında.

Agos gazetesinin eski binasının tadilatta olması nedeniyle, bu sene konuşmalar ilk defa binanın penceresinden değil, otobüsün üzerinden yapılıyor.

 

HDP Gençlik Kolları, Nor Zartonk, Kaldıraç, ÖDP, AKA-DER, DAF, EHP, Halkevleri, HDK, Yeniyol ve TKP, 14:00’te Harbiye’deki TRT Radyo binasının önünden “10 yıldır Hrant’ız adaleti kazanacağız” sloganıyla Agos Gazetesi’ne yürüdüler. 

Grup, Saat 20:00’de Kurtuluş’taki Akbank önünde toplanarak eski Agos binası önüne yürüyüş çağrısı da yaptı. 


Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında