Hrant Dink Vakfı Beyrut ve Yerevan'dan iki konuk ağırlıyor

Hrant Dink Vakfı’nın ‘Belleğin Arşivlenmesi’ projesi kapsamında Dr. Tigran Zargaryan ve Dr. Antranik Dakessian Havak Salonu’nda olacak.

10 Ocak’ta Beyrut’ta Haigazian Üniversitesi Ermeni Çalışmaları bölümünde doçent olarak çalışmalarını sürdüren ve 1970’ten beri yayımlanan ‘Haigazian Armenological Review’ dergisi yönetici sekreteri Dr. Antranik Dakessian bir konuşma yapacak. 1980'lerin ortalarından itibaren, Lübnanlı Ermeni cemaatinin ekonomik ve kültürel yapılarıyla ilgili çalışmalar yürüten Dakessian, İstanbul’daki ilk sunumunda Lübnan’daki Ermeni cemaatinin tarihi üzerine konuşacak. Konuşma 10 Ocak’ta saat 18.30’da Havak Salonu’nda olacak. 

12 Ocak’ta ise yine Anarad Hığutyun Binası Havak Salonu’nda Dr. Antranik Dakessian’ın yanı sıra 30 yılı aşkın süredir kütüphaneler ve arşiv yönetimi uzmanı olarak çalışan Dr. Tigran Zargaryan dijital kütüphaneler üzerine bir tartışma yapacak.

Ermeni kütüphaneleri bilgi ağı oluşturma fikrini geliştirmiş ve hibrid kağıt ve elektronik kayıt sistemleri içeren projelerde çalışmış olan Dr. Tigran Zargaryan, 1996 yılından beri Ermeni kütüphanesi topluluğu için kütüphaneler ve arşivler konusunda eğitim organize etme ve eğitim verme konularında çalışıyor.

“Dijital Kütüphanelerle İlişkilenen Diyasporalar: Ermeni Diasporası Çalışmalarında Geleceğe Dair Olası Yollar” başlıklı panelde Beyrut'tan Haigazian Üniversitesi Ermeni Diyaspora Araştırma Merkezi ve Erivan'dan Ermenistan Milli Kütüphanesi deneyimleri konuşulacak. Vahakn Keshishian’ın moderatörlüğünde düzenlenecek panel 12 Ocak’ta saat 18.30’da Havak Salonu’nda olacak. 

Kategoriler

Güncel Türkiye



Yazar Hakkında