MENÜ

Hovarda başkanlarım!..

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Yazılı ya da görsel medyada, son bir aydır Türkiye’ye getirilmeyen yıldız futbolcu kalmadı. Fenerbahçe bu bakımdan olumlu yönde önplana çıktı. Ancak bu değirmenin suyunun nereden geldiğini kimse bilmiyor, kimse açıklamıyor, kimse de sormuyor. Varsa yoksa, gelsin dünya yıldızları...

4 büyüklerin 3’ünün 500’er milyon Euro’nun üstünde borcu var. Trabzonspor’unki ise bu miktara yakın bir rakam... Buna rağmen hovardalık yapıyorlar. Diğer Anadolu takımlarının durumunu anlatmak ise bu satırlara sığmaz...

Ey başkanlar, “Bu değirmenin suyu nereden geliyor?”

UEFA’nın kriterlerini ve cezalarını, Türkiye Futubol Federasyonu malesef uygulamıyor. Çünkü Türkiye’de başkanlığa dayalı bir sistem var. Kulüplerin kurumsal bir yapılanması yok. Kısacası hepsi miras yedi gibi, hovardalığın bile ötesine geçtiler.

Aman dikkat!

Üstelik, bu başkanlar mirasyedi olsalar bile kendi paraları ile böyle bir kumar oynamazlar.

Sonunda ne oluyor? Kulüpler kapanma noktasına geliyor. Anadolu kulüplerinde yaşananlar gibi...

Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş... Aman dikkat... Sonunuz Kocaelispor, Malatyaspor, Erzurumspor gibi olmasın.

Sizi ne devlet kurtarabilir ne de kongre üyeleriniz...

Çare çok basit; 2 sene, 5 sene, 10 sene... Olsun varsın, şampiyon olma...

Unutkan bir milletiz. Şampiyonluklar çabuk unutulur. Ama borcu 24 saat sırtında ağır bir yük olarak ödeyene dek taşırsın...

Yeni MHK’ye güvenelim...

Seçimde inandığım için Haluk Ulusoy’un yanında oldum. Mükemmel projeleri vardı. Ancak kimsenin aklına gelmeyecek entrikalarla, seçime girmesi engellendi.

Bunu buradan bütün samimiyetimle söylüyorum: Eğer seçilme hakkı elinden alınmasaydı, bugün Federasyon Başkanlığı koltuğunda Haluk Ulusoy oturuyor olacaktı.

Ancak, keser döner, sap döner, yanlış hesap çok kısa zamanda Bağdat’tan döner. Göreceksiniz, o koltuk çok kısa zamanda değişecek.

Müftüoğlu’nu rahat bırakın


Yeni Federasyon’un en önemli icraatı heyecanla bekleniyordu. O da MHK’ydi. Kuddusi Müftüoğlu... Yukarıda Allah var. “Yanlış adam” dersek, çarpılırız. İyi, doğru, yerinde bir karar. Çünkü Federasyonlar’ın kellesi en çok MHK’ler yüzünden kopar. Yıllarca, bu böyle olmuştur. Onun için Kuddusi Müftüoğlu ve ekibi, herkesin hoşuna gidecek ve destekleyeceği bir kadrodur.

Ancak, rahat bırakılmalı. Kulüplerin seçmiş olduğu bu federasyon, malesef biraz eyyamcı görüntü verdiğinden, kulüplerin istekleri doğrultusunda MHK’ye baskı yaparlarsa, sıkıntı orada başlar.

Kısacası şunu demek istiyorum: Kuddusi hocayı rahat bırakın... Genç ve dinamik bu kardeşimizi daha işin başındayken, bunaltmayın...

YORUM YAZ