Honor 20 lansmanı ertelenmiyor!

Google tarafından Huawei'nin lisansının iptal edildiği açıklamış olsa da marka, Honor 20 lansmanını ertelemeyeceğini duyurdu.

Honor 20 lansmanı ertelenmiyor!

ABD hükümetinin Huawei'yi kara listeye alması ve Google’ın Çinli şirketin lisansını erteleme kararı büyük bir şaşkınlık yaratmış olsa da Huawei, 21 Mayıs 2019 tarihinde İngiltere'nin Londra şehrinde düzenlenecek yeni cep telefonu Honor 20 lansmanını gerçekleştireceğini açıkladı.

Huawei, Honor 20 lansmanını ertelemeyecek!

Yaşadığı olumsuz gelişmeler ile gündemden düşmeyen Çinli teknoloji devi Huawei, yaşadığı şoku atlatmak için büyük çaba sarfediyor. ABD’nin ani bir kararla Huawei’yi kara listeye almasıyla başlayan ve Google, Intel, Qualcomm gibi şirketlerin de Huawei ile olan iş birliklerini sonlandırma kararlarıyla birlikte devam eden şok edici gelişmelerin ardından Çinli şirket bu zorlu durumdan kurtulmanın planlarını yapıyor.

Google, Huawei'nin lisansını iptal ettiğini ve kendi servislerinden artık  yararlanamayacağını açıkladı. Bu durumdan sonra tarihi önceden belirlenmiş olan Honor 20 lansmanını gerçekleştirecek şirketin nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyordu. Konuyla ilgili açıklama yapan şirket, lansmanı gerçekleştirilecek olan Honor 20 modeli ile ilgili yapılan planlarda herhangi bir değişiklik olmadığı ve yeni model akıllı telefonun bugün Londra'da tanıtılacağını belirtti.

Huawei’nin yaşadığı bu olumsuz durumu aslında çok önceden öngördüğü düşünülüyor. Şirketin daha önceki açıklamalarında olumsuz bir durum yaşanması durumunda ellerinde bir B planını bulundurduklarından bahsedilmişti.

Huawei kendinden emin

Google ile birlikte diğer ABD’li şirketlerin Huawei ile olan işbirliklerini sonlandırma kararlarının ardından Çin Dışişleri Bakanlığından ABD hükümetine yönelik olarak “Bekleyin ve görün” çağrısı yapılmıştı. Çin hükümetinin de desteğini arkasına alan Çinli teknoloji devi Huawei’nin, Google'dan yediği darbenin karşısında sağlam bir şekilde durup en kısa zamanda bu olumsuz durumdan kurtularak daha güçlü şekilde geri dönmesi bekleniyor.