1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Hong Kong’daki İngiltere Konsolosluğu Çalışanı Çin'de Gözaltına Alındı
Hong Kong’daki İngiltere Konsolosluğu Çalışanı Çin'de Gözaltına Alındı

Hong Kong’daki İngiltere Konsolosluğu Çalışanı Çin'de Gözaltına Alındı

İngiltere'nin Hong Kong konsolosluğunda çalışan Simon Cheng'in Çin'den Hong Kong'a dönmeye çalışırken sınırda gözaltına alındığı açıklandı.

20 Ağustos 2019 Salı 19:03A+A-

İngiltere'nin Hong Kong'daki konsolosluğunda görevli 28 yaşındaki Simon Cheng, Shenzhen eyaletindeki bir iş gezisinin ardından 8 Ağustos'ta Hong Kong'a dönecekti.

Cheng'in kız arkadaşı Guardian'a yaptığı açıklamada, o tarihten beri Simon Cheng'ten haber alamadıklarını söyledi. Cheng'in son mesajı ise, “Sınırdan geçmeye hazırım. Benim için dua et” oldu.

İngiltere Dışişleri ve Milletler Topluluğu Ofisi (FCO) Cheng'in Çin'de bilinmeyen bir yerde ve bilinmeyen nedenlerle gözaltına alındığını açıkladı.

FCO sözcüsü, “Ekibimizin bir üyesinin Shenzhen'den Hong Kong'a geri dönerken gözaltına alındığını öğrendik. Ailesine destek veriyoruz, Guangdong Eyaleti ve Hong Kong'daki yetkililerden daha fazla bilgi istiyoruz” dedi.

Hong Kong'ta suçluların Çin'e iadesini kolaylaştıran tasarı ile ilgili gösterilerin Çin karşıtı protestolara dönüşmesinin ardından,  yıllarca Hong Kong üzerinde hak iddia eden İngiltere ve Çin arasında gerilim tırmanmıştı.

Kaynak: Guardian

HABERE YORUM KAT