Anlık Bildirim

Honda'nın akıllı araçları 5G üzerinden iletişim kuracak

Akıllı araçlar üzerinde ortak çalışmalar yürüten Japon mobil operatörü SoftBank ve otomobil üreticisi Honda, önümüzdeki yıldan itibaren 5G bağlantı testlerine başlıyor.
Bir yandan milyarlarca dolarlık satın almalarla robotik alanında yatırımlarını sürdüren Japon mobil operatörü SoftBank, bir diğer tarafta ise akıllı araçlar üzerine çalışmalarına devam ediyor. Bu çalışmaların odağında ise bir diğer Japon üretici olan Honda yer alıyor. İkili geçtiğimiz yıl, SoftBank'ın Pepper robotunu temel alan bulut tabanlı bir teknoloji kullanarak otomobilleri duygusal hale getirme planlarını duyurmuştu.
Bu işbirliği, Honda'nın yapay zeka destekli NeuV ve Sports EV konseptleri ile ilk meyvelerini vermeye başladı. Honda'nın sürücüsüz araçlar için 2025 yılı hedefi yaklaşırken ikili, bağlı araçlar projesinde 5G ile ilgili olan bir sonraki adıma geçmeye başladı.
Rakipleri olan NTT Docomo ve KDDI ile birlikte SoftBank, 2020 yılında ilk hizmetleri başlatmak için Japonya'da 5G testlerini yapıyor. 2020 öncesinde önümüzdeki sene ise firma Honda'nın Hokkaido, Japonya'daki test alanında 5G baz istasyonlarını kurarak, üreticinin araçlarının 5G üzerinden ne derece iyi iletişim kurabildiğini test edecek. Her iki firma da, araçların teknoloji ve antenlerini geliştirmek için sonuçları izleyecek. Buna ek olarak deney, SoftBank'ın 5G sinyalini kırsal bir alanda test etmesine olanak tanıyacak - ki bugüne kadar denemeleri kentsel alanlarla sınırlıydı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2858 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
honda, softbank ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim