Holokost mağduru 102 yaşında torununu buldu

Holokost mağduru 102 yaşında torununu buldu
© 
By Euronews
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button
Aşağıda yerleştirilen video haber linkini kopyalayın/yapıştırınCopy to clipboardCopied

102 yaşındaki Holokost mağduruna kader en güzel sürprizini yaptı

REKLAM

O, Nazilerin II. Dünya Savaşı’nda, Yahudilere yaptığı sistematik soykırım Holokost’tan kurtulmayı başaran sayılı isimlerden…

Eliahu Pietruszka 1939’da 24 yaşındaydı. II. Dünya Savaşı’nın patlak verdiği ilk günlerde kendisinden 9 yaş küçük ikiz kardeşlerini ve ailesini geride bırakarak Sovyetler Birliği’nin yolunu tuttu. Bu tarihten sonra da ailesinden tek bir haber bile alamadı.

Tüm yakınlarının Holokost’ta öldüğüne kanaat getiren Eliahu’ya kader 102 yaşında belki de en güzel sürprizini yaptı. İsrail’de yaşadığı huzurevine birkaç gün önce bir haber ulaştı. İmkansız gerçek olmuş, bir ömür sonra öldüğünü sandığı kardeşlerinden haber almıştı.Eliahu’nun 102 yaşında hayatta yalnız olmadığını öğrenmesi ise İsrail’in Yad Vaşem Holokost mağdurları veri tabanı sayesinde oldu. Kendisinden 9 yaş küçük kardeşinin oğlu Rusya’dan amcasını bulmayı başardı.

102-year-old Eliahu Pietruszka thought his entire family had perished in WWII, but recently learned that a younger brother had also survived, and his son, 66-year-old Alexandre, flew from Russia to see him. https://t.co/WlOlTKSdQspic.twitter.com/CZdTjiFVcw

— The Boston Globe (@BostonGlobe) 19 novembre 2017

Son yıllarda internet sayesinde Holokost mağdurlarından ailelerinin izlerini bulanların sayısı artışa geçti. Fakat hayatta kalanların yaşlarının fazlasıyla ileri olması bu aile birleşimlerinin belki de son fırsatlar olduğunu işaret ediyor.

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

'Aliyah' Yahudiler için kaçınılmaz son mu?

Charles Michel: Umarım bu saldırı İran-İsrail geriliminin sonu olur

Ortadoğu'da bir çatışma halinde İran ve İsrail hava kuvvetleri arasında kim daha ağır basıyor?