Holokost ile alay edince işten atıldı

İngiliz dergisi ‘Grazia yeni göreve getirdiği yöneticisini Holokost ile dalga geçen tweetler paylaştığı için işten çıkardı.

Dünya
14 Ekim 2020 Çarşamba

Önde gelen Avrupalı moda dergisi Grazia’nın İngiltere şubesinin, farklılıkları benimsemeyi teşvik etmek amacıyla yeni işe aldığı blog yazarı mankeni, ortaya çıkan bir dizi antisemit tweet’i sebebiyle işten çıkarıldı. 

Grazia İngiltere Dergisinin Danışman Editörü Stephanie Yeboah, geçmiş yıllarda Twitter’da yapmış olduğu Holokost şakaları ortaya çıktıktan sonra özür dilemişti. Yeboah tweetlerinden birinde, “Auschwitz Gaz Odası Müziği LMAO SMH (bir tarafımla gülüp, kafamı sallayarak)” yazmıştı. Diğer bir tweet’inde, “Her Yahudi’nin bir tavan arası vardır, ama her tavan arasında Yahudiler yoktur” yazmıştı. Yeboah ayrıca Holokost anmalarına gösterilen ilginin ‘siyahilere’ karşı işlenen suçları gölgede bıraktığını belirtmişti. 

The Daily Mail gazetesinin haberine göre, 31 yaşındaki Stephanie Yeboah, Grazia İngiltere editörü Hattie Brett ile hararetli bir tartışmanın ardından kovuldu. 

Grazia İngiltere’nin Alman yayımcısı Bauer Medya’nın sözcüsü, “Bir dahili inceleme sonrasında Stephanie’nin artık Grazia’nın danışman editörü olarak yazmayacağına karar verdik. Yahudi cemaatinin yardımıyla kendini eğiteceği süre boyunca kendisine destek olmaya devam edeceğiz. Grazia çeşitliliği ve farklılıkları benimsemeyi yönetmeye ve antisemitizm karşısında sağlam durmaya devam edecek” şeklinde açıklama yaptı.

Siyahi olan Yeboah, ‘ayrımcılıkla savaşmak, farklılıkları benimsemek ve kadın haklarını korumak’ için geçen ay Grazia’ya katılmıştı. Yeboah ortaya çıktıktan sonra söz konusu tüm tweetleri sildi ve Britanya Yahudileri Vekiller Kurulu ile görüştü. 

Yeboah kovulmadan önce açıklamasında, “Cehaleti bahane göstermek mazeret olamaz, Yahudi toplumu için hayal edilemez bir travma kaynağı olmaya devam eden olaylar hakkında bu şekilde yorumlar yapmamalıydım. Bu tweetlerde, Yahudi toplumu ile ilgili çok cahilce ve antisemit yorumlarda bulundum” şeklinde yazdı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün