Haberler

Hollanda'da Silahlı Saldırı: 3 Kişi Hayatını Kaybetti, Ülke Alarma Geçti!

Güncelleme:

Hollanda'nın Utrecht kentinde silahlı saldırı meydana geldi. Saldırı sonucunda 3 kişi yaşamını yitirdi, 9 kişi de yaralandı. Hollanda polisi, 37 yaşında saldırganın Türk kökenli Gökmen Tanış olduğunu açıkladı.

Hollanda'nın Utrecht kentindeki Oudenrijn Hastanesi yakınlarında, bu sabah yerel saatle 10.45'te tramvayda düzenlenen silahlı saldırıda 3 kişi öldü, 9 kişi de yaralandı. Saldırıyı gerçekleştirdiği iddiasıyla aranan Gökmen Tanış'ın, Yozgat doğumlu olduğu ortaya çıktı.

Silahlı saldırı sebebiyle kentte raylı sistem ulaşımına geçici bir süre için ara verildi. 24 Ekim Meydanı'nda bulunan bir tramvay istasyonu polis tarafından kordonla çevrildi.

Ülke basınında çıkan haberlerde, saldırı sırasında olay yerinde bulunan bir kişinin "saldırganın büyük bir silahla etrafa ateş açtığını" iddia ettiği aktarıldı.

IŞİD'LE BAĞLANTISI NEDENİYLE TUTUKLANMIŞ

BBC Türkçe'ye konuşan Utrecht'te yaşayan Türk bir iş adamı, Gökmen Tanış'ın 2 Temmuz 1981 Yozgat doğumlu olduğunu, daha önce Çeçenistan'a gidip savaştığını söyledi.

Türk iş adamı Tanış için, "Birkaç sene önce IŞİD'le bağlantısı nedeniyle tutuklanıp bırakıldı. Türk toplumuna pek karışmazdı, münzevi bir tipti." dedi.

SALDIRGAN SABIKALI

Hollanda'da AD gazetesi muhabiri Yelle Tieleman, polisin olayın şüphelisi olarak duyurduğu Gökmen Tanış'ın, 2013 yılında insanlara ateş etmekten sabıkasının bulunduğunu; hırsızlık, taciz ve şiddet olayları nedeni ile birçok kez mahkemeye çıktığını duyurdu.

KRAL: ÇOK ÜZGÜNÜZ

Hollanda Kralı Willem-Alexander, saldırı dolayısıyla yayınladığı mesajında, "3 kişinin öldüğü saldırı nedeniyle çok üzgünüz. Saldırıdan etkilenenlerin ve ailelerinin yanındayız" ifadelerini kullandı.

HOLLANDA HÜKÜMETİ ACİL TOPLANDI

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Utrecht'te gerçekleştirilen saldırı sonrasında hükümetin kriz durumuna geçilmesini görüşmek için kabineyi acil olarak topladı.

Saldırının ardından Lahey kentindeki Hollanda hükümet merkezinde güvenlik önlemleri artırıldı. Hollanda anti-terör koordinatörünün, Utrecht saldırısı sonrasında kriz toplantısı düzenlediği duyuruldu.

CAMİLERİN ETRAFINDA GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Hükümetin de saldırı üzerine acil toplanacağı belirtildi. Kriz masaları oluşturulurken, Lahey'de Parlamento ve Başbakanlık binası çevresinde de yoğun güvenlik önlemleri alındı. Ülke çapında güvenlik tedbirleri de artırıldı. Polis, Yeni Zelanda'daki saldırıların ardından özellikle camilerin etrafında geniş güvenlik önlemleri aldı.

SALDIRGAN TÜRK ÇIKTI: YAKLAŞMAYIN

Yerel medya, kaçan saldırganın saklandığı sanılan bir binanın terörle mücadele ekipleri tarafından kuşatıldığını aktardı. Polis, 37 yaşındaki bir Türk hakkında 'yaklaşılmaması' yönünde uyarıda bulundu. Saldırganın adının Gökmen Tanış olduğu öğrenildi.

Son Dakika! Hollanda Polisi, Utrecht Saldırganının Türk Olduğunu AçıkladıGökmen Tanış

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Hollanda Utrecht Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (122)

GÖKTÜRK:

BU SALDIRI TÜRKİYEYİ AKILLARI SIRA KÖTÜ GÖSTERMEYE ÇALIŞAN ODAKLARIN OYUNUDUR.BU TERÖRİST, BU OYUNA ALET OLAN BİR CANİDİR.BU OYUNLAR TÜRKİYEYİ YIPRATMAYA YÖNELİKTİR.YENİ ZELANDADA OLANDA HOLLANDADA OLANDA TERÖRİST SALDIRIDIR YAPANLAR VE YÖNLENDİRENLERDE TERÖRİSTTİR.YAŞASIN TÜRKİYE VE TÜRK MİLLETİ

105
1
yanıtYanıtla
Osmanli:

Heyt kocum benim! Ama insallah muslumanlari öldürmemisindir sadece gavurlari öldurmusundur, ayrica 3 ölü var 9 yarali

3
54
yanıtYanıtla
Yilmaz:

Ölume sevinilir mi.Yazıklar olsun senin anlayışina

yanıt4
yanıt0
Hacker:

Big brothers and sisters like secret services are tracking your IP! Congrats, , ,

yanıt0
yanıt0
Adınızı Yazın:

AKP SONUNDA BU ÜLKEYİ SAVAŞA GÖTÜRECEK DEMEDİ DEMEYİN. . . .

15
23
yanıtYanıtla
DEMEEEEEE:

HADİ CANIM SENDE. . . . TAKOZ KAFALI. . . . .

yanıt3
yanıt2
KOK TENGRI:

SAVAS ISTIYORUZ !!!

yanıt0
yanıt3
CELALI:

Kabahat Avrupada sokmayin abi Turkunu Pakistanlisi Afganini Iraklisini hepsini geldigi yere gonderin rahat rahat yasayin, bizim insanlardan hayir yok size malesef :(

14
23
yanıtYanıtla
Muhammet kavak:

Isim soyismini yaz OYLE gel sen de mi Etek giyip hendek kazanlarda misin???BU bir oyun birileri TÜRKLERI BATIYLA KARSI KARSIYA BIRAKMAK ICIN SAVAS CIKARMAK ISTIYOR BIZ SOYLEDIK YENI ZELANDA OLAYIN ARDINDAN ALMANYA FRANSA HOLLANDA BELCIKA AVUSTRYA BURALARDA DA SALDIRI OLUP TÚRKLER YAPTI DEDIRTCEKLER BU OYUNLARI COK GORDUK YEMEZLER

yanıt4
yanıt4
CELALI:

Belli ki okumamis cahil birisin , gununu kahramanlik dizileri ve youtubeda video izleyerek geciriyosun, o yuzden dusman olmussun tum yurtdisina, tartismaya gerek yok kardesim, Allah buyuktur.

yanıt1
yanıt0
Tüm 122 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title