Hollandalılardan Bakan Çavuşoğlu'na destek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Kaymakamlığı'nı ziyaret edip Kaymakam Mustafa Harpulu'ya hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Hollandalılardan Bakan Çavuşoğlu'na destek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Kaymakamlığı'nı ziyaret edip Kaymakam Mustafa Harpulu'ya hayırlı olsun temennisinde bulundu.

17 Mart 2017 Cuma 20:40
Hollandalılardan Bakan Çavuşoğlu'na destek
 Bakan Çavuşoğlu'nu kaymakamlık önünde kurum müdürleri ve birim amirlerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş karşıladı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kaymakam Mustafa Harputlu’yu ziyareti sırasında kaymakamlık çıkışında Alanya'da'da yerleşik olarak yaşayan Hollandalılarla selamlaştı. Çavuşoğlu, kendisiyle görüşmek için gelen ve uzun yıllardır Alanya'da yerleşik yaşayan Hollandalılar ile İngilizce sohbet etti. Alanya Kaymakamlığı önünde 10 Hollandalı ile tek tek sohbet eden Çavuşoğlu, son günlerde iki ülke arasında yaşanan politik sorunların Hollanda halkıyla ilgisi olmadığını kaydetti. Çavuşoğlu, "Burada herhangi bir sorun yaşıyor musunuz?" diye sordu. Hollandalılar ise herhangi bir sorun yaşamadıklarını ve politik sorunların Hollanda vatandaşlarıyla ilgili olmadığının bilincinde olduklarını söyledi.
Elinde Türk bayrağıyla sevgi gösterisinde bulunan Hollandalı Sara Van Der Beek, 14 yıldır Alanya'da yaşadıklarını ve çok huzurlu olduğunu belirterek, "Burası, kendi ülkemden hatta Avrupa'dan çok daha güvenli. Türk bakanlarının Hollanda'ya alınmamasına çok üzüldüm. Çok aptalca buluyorum" dedi.
Her ülke vatandaşının oy vermekte ve istemekte özgür olmasını isteyen Beek, "Ben de burada oy vermek istiyorum ama geçici kimlik belgem var. İnşallah yakında olacak. Hollanda'ya gitmeyi artık hiç düşünmüyorum" ifadelerini kaydetti. Arie Ver Boon da Türk bakanları haklı bulduğunu ifade ederek, üzüntülerini dile getirmek için geldiğini kaydetti. Dünyanın her yerinde olaylar olduğunu anlatan Ver Boon, 16 yıldır Alanya'da ikamet ettiğini ve hiçbir sorun yaşamadığını belirtti. Cees De Groot ise Mersin'den Kahramanmaraş'a, İstanbul'dan Muğla'ya kadar birçok şehre gittiğini her kentin ayrı güzel olduğunu vurgulayarak, "Buraya gelmemizin tek nedeni, Türk bakana destek vermek" dedi.
Son Güncelleme: 17.03.2017 22:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81