Dolar

32,5874

Euro

34,8486

Altın

2.495,32

Bist

9.633,34

Hollanda'dan IŞİD'lilere ilişkin açıklama: Türkiye'yi ikna edemedik

Hollanda Adalet ve Güvenlik Bakanı Fred Grapperhaus terör örgütü IŞİD'li iki kadının ülkeye gönderilmemesi konusunda Türkiye'yi ikna edemediklerini söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-20 22:27:54

Hollanda'dan IŞİD'lilere ilişkin açıklama: Türkiye'yi ikna edemedik

Kamu yayın kuruluşu NOS'taki habere göre, Grapperhaus IŞİD'lilerin Türkiye tarafından Hollanda'ya gönderilmesine ilişkin basına açıklamada bulundu.

IŞİD'lilerin sınır dışı edilmemesine yönelik Türk meslektaşının fikrini değiştirmek için her şeyi denediğini ifade eden Grapperhaus, fakat bir sonuca ulaşamadığını belirtti.

"BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI"

Türkiye'nin salı akşamı IŞİD'li 2 kadını sınır dışı etmesini "büyük hayal kırıklığı" olarak gördüğünü söyleyen Grapperhaus, her şeye rağmen Türkiye ile gelecekteki iş birliği konusunda iyimser olduğunu vurguladı.

"DİĞERLERİ KONUSUNDA HENÜZ BİLGİMİZ YOK"

Türkiye'de, Hollanda vatandaşlığı elinden alınmış birkaç IŞİD'linin daha bulunduğunu anlatan Grapperhaus, bu kişilerin sınır dışı edilmesiyle ilgili henüz bilgisi olmadığının altını çizdi.

"TÜRKİYE'Yİ İKNA EDEMEDİK"

Grapperhaus yaptığı yazılı açıklamada da hükümetin Hollanda vatandaşı olmayan IŞİD'li kadının sınır dışı edilmesini "istenmeyen bir durum" olduğunu ve tüm çabalara rağmen Türkiye'nin bunu yapmasını "üzücü" olarak gördüklerini belirtti.

SOYLU İLE TELEFONDA KONUŞULDU FAKAT SONUÇ ALINAMADI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Bakanlığın farklı telefon görüşmeleri yaptığını kaydeden Grapperhaus, vatandaşlığı elinden alınmış kadının "istenmeyen yabancı" ilan edildiğini ve bu nedenle Hollanda'ya geri gelmemesi gerektiğini bildirdiklerini ifade etti.

"IŞİD'Lİ KADINI FAS'A SINIR DIŞI EDECEĞİZ"

Grapperhaus söz konusu IŞİD'li kadının, yargılandıktan sonra kendi ülkesi olan Fas'a sınır dışı edileceği bilgisini paylaştı.

SALI AKŞAMI GÖZALTINA ALINDILAR

Hollanda Savcılığından yapılan yazılı açıklamada da Suriye'den Türkiye'ye geçen ve sınır dışı edilen iki IŞİD'li kadın teröristin salı akşamı Amsterdam Schiphol Havalimanı'nda gözaltına alındığı duyurulmuştu.

 

Haber Ara