HOLLANDA’DAN BİR DARBE DE İLHAN AŞKIN’A

Tarih : 2017-03-24 / Kategori : Genel Haber

HOLLANDA’DAN BİR DARBE DE İLHAN AŞKIN’A

SERDAR ÜNSAL,”HOLLANDA MAHKEMESİNİ KINIYORUM.  

        Hollanda mahkemesinin İlhan Aşkın’ a 120 saat çalışma 1 ay şartlı hapis cezası vermesi tepkilere neden oldu.
       Taddef genel başkan yardımcısı Serdar Ünsal konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada,”Hollanda mahkemesi Ermeni Diasporasının etkisine girerek taraflı karar vermiştir. Demokrasi ülkesi Hollanda da mahkemenin verdiği bu karar skandaldır. İlhan Aşkın kardeşimiz gerçekleri söylemiştir. Ermeniler işgalci bir devlettir. Azerbaycan toprağı olan Karabağ’ı işgal etmiştir. İşgal sürüyor. Bir gün o topraklar Ermenilere mezar olacaktır. Azerbaycan devleti toraklarını işgal altında bırakmaz. Bugün barış yolu ile Ermenistan’ın işgal ettiği topraklardan çekilmesini bekliyor. Çekilmediği barış yolu tıkandığı anda savaşla işgal edilen topraklar geri alınacaktır. O zaman Karabağ İşgalci Ermenilere mezar olacaktır. Ermenilerin oyununa gelen Hollanda mahkemesini gerçekleri görmeye davet ediyorum.İlhan Aşkın yalnız değildir. Yanındayız.”dedi.
       Bilindiği gibi Hollanda’nın Lahey şehrinde yaşayan Iğdırlı İlhan Aşkın’ın başı, Karabağ’ı işgal eden Ermenilere yönelik söylediği sözlerden dolayı derde girdi. Aşkın, Hollanda’nın Almelo kentinde Ermeni diasporası tarafından diktirilen “Sözde Ermeni Soykırım Anıtı”nı protesto konuşmasında, “Karabağ Ermeni’ye mezar olacak” sözlerinden dolayı geçtiğimiz günlerde Hollanda’da hâkim karşısına çıktı. Mahkeme, sadece işgalci Ermeni milislere yönelik sözlerinden dolayı Aşkın aleyhinde 120 saat çalışma ve 1 ay hapis cezası verdi. 
         Kararın siyasi olduğunu dile getiren Aşkın, bir üst mahkemeye gideceğini belirterek, “Savcı birinci mahkemede 80 saat çalışma ve 15 gün şartlı hapis cezası istemişti. Maalesef geçtiğimiz gün mahkeme hakimi savcıyı ezip geçerek 120 saat çalışma 1 ay şartlı hapis cezası verdi. Hollanda’da 2 yıl içerisinde ‘Karabağ Ermeni’ye mezar olacak’ dersem 1 ay hapis yatacağım. Üst mahkemeye müracaat ettik. Yerel mahkemenin verdiği kararı kabul etmek mümkün değil. Almelo kenti ile Denizli kardeş şehirlerdi. Hollanda ile yaşanan krizden sonra Denizli, Almelo kentini kardeş şehir olmaktan çıkardı. Hakkımda verilen adaletsiz kararın arkasında siyaset var” dedi.
    Aşkın, aleyhte karar veren mahkemedeki direktörün diaspora Ermenilerinden olduğunu savunarak “Türk vatandaşlarını kışkırtmak için ellerinden geleni yapıyorlar” 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.