Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

​Yeni Türkiye'nin güçlü sesi olduk

'Yeni Türkiye'nin Geleceği' sloganıyla yola çıkan ve haberleriyle gündem belirleyen Milat Gazetesi 9 yılı geride bırakıp, 10. yaşına girdi. Bundan sonra da ilk günkü inançla Hakkın ve haklının yanında olmaya devam edeceğiz.
​Yeni Türkiye'nin güçlü sesi olduk
20 Ekim 2020 06:00:00
'Yeni Türkiye'nin Geleceği' sloganıyla yola çıkan ve haberleriyle gündem belirleyen Milat Gazetesi 9 yılı geride bırakıp, 10. yaşına girdi. Bundan sonra da ilk günkü inançla Hakkın ve haklının yanında olmaya devam edeceğiz.

TARİH, 20 Ekim Perşembe 2011'i gösterdiği gün, yayın hayatına merhaba diyen Milat Gazetesi, on yaşına girdi. ‘Yeni Türkiye’nin Geleceği’ sloganıyla yerli ve milli bir gazete olarak yola çıkan ulusal gazete Milat, attığı manşetler ve çarpıcı haberleriyle gündemi belirledi.

Evet, bugün gazetemizin yayın hayatına başlayışının 10. yıldönümü. 20 Ekim 2011’de “Allah’tan Korkun” manşetiyle PKK'nın Hakkari Çukurca'daki hain saldırısına dikkat çekerek, “Yeni Türkiye'nin Geleceği”ne dair sözü olanların Milat’ı olacağının ilk işaretini verilmişti. Milat, bir taraftan Türkiye’deki derin yapıların antidemokratik oyunlarını deşifre ederek boşa çıkarırken, diğer taraftan Batı’nın hegemonyası altında adeta “çağdaş köle” prangasıyla terbiye edilmeye çalışılan İslâm coğrafyasının “ruh haritası”nı analiz ederek kamuoyunu aydınlattı. Türkiye, devrim niteliğindeki değişimleri “Milat farkı”yla tarihe not düştü.

Çağ atlayan ülkenin sesi

ilknusha1

Türkiye son 20 yılda adeta çağ atladı. Yollar, köprüler, havaalanlarıyla donatılan ülkenin, kangren olmuş sağlık sistemi modernize edildi, ekonomisi IMF boyunduruğundan kurtarılıp Türk Lirası saygınlık kazandı. Özellikle son dönemde dış politikada tarih yazan, terör örgütü PKK’nın belini kıran, yerli ve milli savunma sanayisi ile gücüne güç katan Türkiye’nin, yükselişinin önünü kesmeye çalışan karanlık odakların oyununu Milat Gazetesi haberleriyle deşifre etti, daima yeni Türkiye’nin yanında oldu ve olmaya devam edecek.

MİLAT savaş ülkesi Suriye’de

Barış Pınarı Harekâtı bölgesinde

Yıllardır kanlı bir savaşın devam ettiği Suriye topraklarında binlerce insan katledildi. Milyonlarca insan ise mülteci konumuna düştü, evinden barkından, işinden yurdundan edildi. Kimyasal silahların kullanıldığı Suriye’de kazanan daima silah tüccarları oldu. Suriyeli mültecilere kapılarını açan Türkiye ise mazlumlara kapısını kapayan AB’ye ‘Dünya beşten büyüktür’ diyerek zalimliklerini yüzüne vurdu.

Barış Pınarı Harekâtı bölgesinde


Mehmetçiğin Fırat’ın doğusuna yönelik gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekâtı’nı Milat Gazetesi de Akçakale sınırında izledi. Türkiye yedi düvele karşı mücadele ederken Milat muhabirleri de sınır hattında konunun uzmanları ile Barış Pınarı Harekâtı’nı konuştu, harekâtın detaylarını takip etti, gelişmeleri günbe gün okuyucularına aktardı.

Savunma sanayimizi yakından izliyoruz

Savunma sanayimizi de yakından izliyoruz

Milat Gazetesi, Türkiye’nin savunma sanayiindeki atılımlarını da yakından takip ediyor. Türkiye, yerli ve milli envanterini büyük oranda artırırken, ilk milli SİHA Sistemi Bayraktar TB2'nin mimarı olan Selçuk Bayraktar’ın başarısı göz dolduruyor. Milat Gazetesi’nin röportaj yaptığı Bayraktar, yerli İHA, SİHA, helikopter, silah ve tankların Türkiye’nin bağımsız operasyonlar yapabilmesi için çok önemli olduğunu vurguladı.

Ayasofya zulmünü Milat ifşa etmişti

24 Temmuz’da yeniden camiye dönüştürülen Ayasofya’nın, CHP tarafından Bizans zihniyetine nasıl peşkeş çekildiğini Milat Gazetesi ortaya çıkardı. CHP'nin, minarelerini de yıktırıp kiliseye çevirmek isterken bir rapor neticesinde müzeye dönüştürdüğü Ayasofya'ya yaptığı zulmü tüm tarihi kanıtlarıyla okuyucuya sunan Milat’ın haberi günlerce kamuoyunda konuşuldu.

DARBE ZİHNİYETİNE ASLA GEÇİT VERMEDİK

darbezihniyeti

Milat, kurulduğu günden bu yana asla ve asla darbe zihniyetine geçit vermedi. Özellikle 15 Temmuz Hain darbe girişiminde, dik duran Milat'ın o gece bir muhabiri gazi oldu.

enes-babacan

15 Temmuz hain darbe girişi günlerinde Milat Gazetesi'nde çalışan Enes Babacan, o gece gazi olmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir resepsiyonda gazi Babacan'a geçmiş olsun dileklerini sunmuş, Milat Gazetesi'ni de yakından takip ettiğini söylemişti.

TÜRKİYE'de darbeci zihniyetin, AK Parti iktidarına rağmen durmak bilmediği 15 Temmuz hain darbe girişiminde tekrar görüldü. !5 Temmuz 2016 tarihine gelene kadar, daha öncesinde yaşanan, FETÖ'nün derin geçlerine karşı yayınlarla mücadele veren Milat, 17-25 Aralık ve MİT TIR'ları olaylarında da daima devletin yanında yer aldı.

15 Temmuz Gazisi Babacan

15 Temmuz gecesi Milat, tüm kadrolarıyla, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere sahaya çıkmıştı. Kritik bölgelerden biri olan Yeşilköy'deki Atatürk Havalimanı'nda olayları Milat Muhabiri Enes Babacan yerinde takip ediyor. Dakika dakika merkeze bilgi geçiyordu. İşte o anlarda, Enes Babacan'ın bulunduğu bölgeye yaylım ateşine tutan hainler, onlarca kişinin ölümüne sebep olurken, Enes Babacan da kolundan yaralanmış ve gazi olmuştu.

Başörtüsü mağduru ailenin yanındaydık

28 Şubat artıklarına geçit yok


28 Şubat'ta Müslüman halkı sindirmek için yapılan zulümlerin başında gelen başörtüsü düşmanlığı, yabancı menşeili büyük firmalarda ve özel sektörde görülmeye devam ediyor. Başörtüsü düşmanlığının İzmir’de bir otelde yaşandığını haber alan Milat, mağdur Karcı ailesi ile görüştü. Tatil yapmak için gittikleri Keskin Apart Otel’de İslami tesettür mayosu ile havuza girmeye kalkınca otel sahipleri tarafından apar topar havuzdan çıkarılarak ‘Burada haşema ile havuza girmek yasaktır’ sözleriyle yasağa maruz kalan aile Milat’a konuşmuş ve hadise gazete ve tvlerde haber olmuştu.

BİLİSİM-VADİSİ

Türkiye'nin teknolojik gelişimine yön veren Bilişim Vadisi'nin açılışını Milat, Süleyman Karakulluk ve Özlem Doğan ile takip etmişti.

MİLAT YAZARLARI MİLAT’I YAZDI

Gönüllerde taht kurduk / SEFA SAYGILI

Milat onuncu yılına girdi, kutluyoruz. Gazetemiz şaşaalı reklamlar olmamasına, arkasında bir holding veya TV kanalı bulunmamasına rağmen ciddi ve istikrarlı yayını; ülkesini, milletini seven tutarlı politikası ile bütün insanlarımızın gönlünde taht kurdu. İyi ki varsın Milat.

Doğru haber doğru yorum / ALİ AKBEN

Kirli bilginin dünyamızı kasıp kavurduğu günümüzde, doğru bilgiye ulaşmanın ve doğru yorum yapmanın nerede ise imkânsızlaştığı süreçte, Milat bir hızır gibi yetişti bize. Çıktığı günden bu yana makalelerimle sadece doğruları paylaşmanın gürürü içindeyim.

Onurlu bir yolculuk... / SABİHA DOĞAN

Gazetemizin çıktığı bu onurlu yolculuk, sevgili okurlarımızın destek ve ilgisiyle onuncu yılına ulaştı. Doğru, tarafsız haberin elçisi, yerli ve milli unsurlardan beslenen gazetemiz Milat, hakikatin sesi olmaya devam edecek. Teşekkürler. Nice onlu yıllara inşallah…

Hiçbir yere savrulmadı / AHMET AY

Ticari yönü ağır basan gazeteler rüzgâr gülü misali bir o yana bir bu yana olurlar. Lakin Milat daima haktan yana ve dolayısıyla ülkesinden, milletinden, devletinden yana oldu. Hakkaniyet çizgisinden taviz vermedi. İyi ki Milat vardır, nice yıllara hayır ve muvaffakiyetlerle inşaAllah.

İşin kolayına asla kaçmadı / UFUK COŞKUN

Milat, asla işin kolayına kaçmadı. Kadim sorunlarımıza temas ederek bu ülkenin her bakımdan güçlenmesi için her daim onurlu bir tavır ortaya koydu. Hiçbir basın yayın organı ülkenin en temel meselelerinden biri olan “eğitim” konusuna alaka göstermezken Milat, her konuda olduğu gibi bu önemli meselede de öncü rol oynamaya devam ediyor.

Okumaktan keyif alıyoruz / ERCAN EZGİN

Her gün okumaktan büyük zevk aldığım, tarafsız, adil, tatmin edici bilgi ve haber kaynağım. Gün geldi devletin en kudretli bakanlarının tepkisine ve eleştirilerine maruz kaldı yazılarım. Ama ideal gazetecilik adına doğru bilinenden bir adım dahi geri vites atılmadı.

Mazlumların sesi olduk... / MEHMET NURİ YARDIM

“Yeni Türkiye’nin Geleceği” sloganı, Milat’a çok yakışıyor. Yeryüzündeki bütün mazlumların sesi olan Türkiye’mizin temel değerlerine sahip çıkan, hakkaniyeti gözeten, birleştirici yayınıyla temayüz eden Milat gazetemize daha nice başarılı yıllar diliyorum.

Bugün benim için MİLAT'tır... / EGEMEN ALATLI

Milat, her hangi bir olayın, önemli bir günün başlangıcı olarak tanımlanıyor. Bir başarı elde edildiğinde ‘bu gün benim için milattır’ denir ya bende Milat’la ilk tanıştığımda böyle hissettim kendimi. Bu anlamda güçlü ve ilkeli bir sesin doğuşu ile çok mutlu oldum.

Uzun soluklu bir yürüyüş... / OĞUZ BARAN

Büyük Türkiye ideali doğrultusunda, kritik dönemler atlattık hep beraber. Bu dönemde Milat olarak, gerek haberlerimizle ve gerek yazarlarımızla ilkeli bir duruş sergiledik. Uzun soluklu bir yürüyüşe çıkmıştık ve bu yürüyüşte gayet başarılı bir şekilde ilerliyoruz inşallah.

Milat basında bir örnek oldu / ABBAS PİRİMOĞLU

10 yıl, bir gazete için az zaman dilimi değil; lakin “Yeni” Türkiye’nin inşası için ufak bir adım. Türkiye zihniyet, eylem, kararlılık ve güç bakımından eskisinden ne kadar uzaklaşırsa o kadar “yeni” olmayı hak eder. Vaziyet gösteriyor ki Milat gibi refiklere çok ihtiyacımız olacak.

Milat ailesi gurur veriyor / KAMİL ÇAKIR

Ülkemizde ilkeli, tarafsız ve güvenilir yayıncılık anlayışını temsil eden ve kamuoyunu en doğru şekilde aydınlatan Milat Gazetesi, üstlendiği sorumluluğu başarıyla yerine getirmeye devam ediyor. Milat ailesi içinde bulunmaktan gurur duyuyorum. Nice yıllara inşallah.

Üzerine düşeni fazlasıyla yaptı / GALİP İLHANER

Milat Gazetesi ‘Yeni Türkiye’nin Geleceği’ sloganıyla 10 yıl önce yayın hayatına başlamıştı. Yeni Türkiye’nin MİLAT’ı olarak üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. Gazetemize ve emeği geçenlere bundan sonraki yayın hayatında başarılar diliyorum. 10. yılı hayırlı olsun.