HÂLÂ VE YİNE ' ZERO' ...

HÂLÂ VE YİNE ' ZERO' ...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Pazartesi günkü gazetemizin Hakimiyet’e Göre köşesinde   “BİZİMKİLER DUYDU MU ACABA?” diye bir yazı yazmıştık.

Yazımızda özetle; tüm dünyayı etkisi altına alan ve binlerce insanın ölümüne neden olan koronavirüs, Türkiye'de bugüne kadar 120’ye yakın can aldığını, durumun daha da kötüleşmemesi adına çağrılar yapılırken, birçok yardım kampanyası da başlatıldığını, bu kapsamda AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu Başkanı Kasım Gülpınar'ın  TBMM'ye dilekçe vererek 3 maaşını devlete hibe ettiğini söylemiş ve yazımızı Elazığ Ak parti milletvekillerine getirerek  şu cümlelerle bağlamıştık:

“Kehanet göstermek istemeyiz ama 24 Ocakta yaşadığımız 6.8 şiddetindeki depremde bile hemşerilerine böylesine bir katkıyı sunmayan, bu tür talep ve önerileri görmezden gelip, deprem ve sonrasında yaşanan dramlarla ilgili elleri cebinde ve her gün bir kostümle bakanların yanında poz vermekten öte nasıl bir katkı sunamayan vekillerimizin, kendi maaşlarından bağışta bulunma gibi bir eylemi gerçekleştirme imkânını sıfır görüyoruz. Yani sonuç; koskoca bir zero…”

Bizim Elazığ milletvekillerine önerdiğimiz ve beklediğimiz bağış kampanyasını vekillerimiz duymadı belki ama ümmetin lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan duydu ve “Biz bize yeteriz” adı altında Milli Dayanışma kampanyası başlattı.

Kampanyanın kamuoyuna ilan edilmesinden daha birkaç dakika geçmemişti ki önce Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, adından İlimiz Valisi Çetin Oktay Kaldırım,  ardından da FÜ Rektörü Prof. Kutbettin Demirdağ bağışlarını yaptılar ve desteklerini anında açıkladılar.

Bu isimlerden sadece Belediye Başkanı siyasi bir şahsiyet olmasına ve kendi liderinin başlattığı kampanyaya üç maaşıyla katkı sunmasına rağmen bizim diğer siyasilerden ve milletvekillerinden hala bir ses ve nefes çıkmadı.

Şu saate kadar Ak Parti İl Başkanı ve milletvekillerimizden bir kampanyaya destek konusunda bir paylaşım göremedik. CHP Milletvekili Gürsel Erol kampanyaya destek verecek ama Ak partililerden bir ses çıkmayacak galiba yine.

Bu yazının yazıldığı saat 17.27 son bir kez daha baktık milletvekillerimizin sosyal medya hesaplarına. Gördüğümüz şey, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başlattığı “biz bize yeteriz” milli Dayanışma kampanyasına” halkımız ve milletimizi davet etme ve yardımda bulunmaya davet.

Yani herkes bu kampanyaya yardımlarını yapsın. İşte hesap numaraları ve işte görsellerimiz.

E peki bu çağrı sadece halka mı sayın vekiller? Sizi muaf mısınız bu kampanyadan. Ya da sizleri tıpkı deprem yardım kampanyasına durduğunuz mesafe gibi bu kampanyaya da mesafeli durmaya iten bir başka güç ve irade mi var?

Sizleri bu durumdan ancak ve ancak; bizler de bu kampanyaya elbette katılarak bağışlarımızı yapacağız. Ancak bu miktarın beş mi altı mı maaş olması yönünde istişarelerimizi sürdürdüğümüz için açıklamamız gecikti” beyanlarınız kurtarır.

Yoksa.. Biz yine pazartesi günü yazdığımız yazıdaki aynı görüşümüzde kalır ve deriz ki, sonuç yine ve bu kez daha koskocaman bir ZERO..