26 Ocak 2020 | Pazar

Hızlı ve saldırgan

Fenerbahçe, iç sahadaki güçlü oyununu Başakşehir'e karşı da çok rahat bir şekilde kabul ettirdi.
Ön alan baskısını iyi yapan, rakibini geriye iten, agresif; bu baskıyı da birbirlerini kontrol ederek saha içindeki yerleşimleri de doğru paylaşarak başarılı bir şekilde uyguladı. Özellikle rakibini fiziksel olarak ezdi.
Buradaki en önemli parametre, tekrarlı sprint kalitesi çok yüksek bir takım Fenerbahçe.
Özellikle oyunu domine ettiği ilk yarıda, final paslarını ve son vuruşları olumlu bir şekilde sonuçlandırsaydı; ilk yarıda farklı bir sonuçla içeri girerdi.

***

Fenerbahçe saha içi organizasyonunda, hücumda ve savunmada birlikte hareket ederek çok doğru bir şekilde sahaya yerleşti. Bu da rakibine göre oyun kalitesini çok net ortaya koydu.
Kruse, geldiğinden beri en iyi oyununu oynadı, çok iştahlıydı. Öne doğru hızlı hareket etti. Hem topla yaptığı driplingle hem de dikine attığı paslarla takımını öne taşıyan; hem de hücum çeşitliliği sağlayan en temel oyuncuydu.
Maçın genelindeki en temel fark, topu koşturan Fenerbahçe; topun ve rakibin peşinden koşan ise Başakşehir'di.

***

Fenerbahçe'nin yaptığı set hücumlarında Vedat iyi niyetiyle hücumda sağ ve sol çizgiye çok hareketleniyor. Aksine bu topları Vedat'a getirmeliler. Başta Kruse ve Rodrigues olmak üzere.
Fenerbahçe'nin, oyunun içindeki hızıyla, top rakipteyken baskısıyla öne doğru oynamasındaki en büyük etkenlerden biri de; pasın hızının süresi ve oyun hareketliliğiydi.
Bunun sonucunda da 'hızlı ve saldırgan', izleyenlerin gözlerinin de pasını silen, çok başarılı ve keyif veren mükemmel oyun oynadı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor