Medya bunu görmüyor: Suudi ordusu, Şii kenti Avamiye'yi kuşattı

Suudi Arabistan'ın doğusunda yer alan Şii yoğunluklu Avamiye kenti, Suudi ordusu tarafından bir haftadır kuşatma altında.

Dış Haberler

ABD Başkanı Donald Trump'ın yarınki Suudi Arabistan ziyareti dünya medyasının gündemindeyken, aynı medyanın gündemine girmeyen önemli bir olay yaşanıyor.

Suudi Arabistan'ın doğusunda yer alan tarihi olarak Şiilerin yaşadığı Avamiye kenti, kentteki çatışmaların ardından bir haftadır ordu kuşatması altında.

Russia Today'in (RT) haberine göre, kentin çoğunlukla Şii 20 binlik nüfusu, gözaltı, saldırı ve öldürülme tehdidi altında yaşıyor. Yerel kaynaklar, ordunun kente saldırısının "terörle mücadele operasyonu" denilerek meşrulaştırıldığını söylüyorlar.

Suudi İçişleri Bakanlığı, kentin Almosara mahallesine yapılan operasyonda 2 yaşındaki bir bebekle bir Pakistanlının öldüğünü, çatışmanın "teröristlerin" bir inşaat şirketinin sitesine saldırması üzerine başladığını ileri sürdü.

Yerek kaynaklar, askerlerin kuşatılmış kente giriş-çıkışı yasakladığı iddia ediliyor.

Suudi Arabistan'ın doğu vilayetleri arasındaki Katif, Şii nüfusu nedeniyle devamlı olarak Riyad'ın baskılarına maruz kalıyor. Suudi Arabistan'da Şiilerin herhangi bir hakkı bulunmuyor.

Katif ve Şiilerin yoğun olarak yaşadığı bölgeler daha önce de çatışmalara sahne olmuştu.