Hiroşima Katliamının 72. Yıl Dönümü

Bu gün Dünyada en büyük insanlık ve katliamının yaşandığı günün 72. Yıldönümüdür.

Hiroşima Katliamının 72. Yıl Dönümü

Her yıl 6 Ağustos geldimi Hiroşima 8 Ağustos Nagazagiye  (NBC) Nükleer Biyolojik ve Kimyasal bir silah olan Atom silahının kullanıldığı ve atıldığını söyleyen haberi Radyo ve Televizyondan dinleriz.

Bu haberi dinleyince tüylerimiz diken diken, kalbimizde kütür kütür atması lazımdır. Çünkü İnsan hayvan ve haşarata karşı yakıcı yıkıcı ve zayiat verici bir silah olan bu silahın Japonya’ya bağlı bu şehirlerde kullanılıp atılması ile yaklaşık 140.000 kişi saniyeler içinde hayatını kaybetmiş ve bir okadar da sakat evsiz barksız kalmıştır.

2. Dünya Savaşı sırasında 1945 yılında Japonlar Amerikan Pört HarBour uçak gemisine saldırıp, batırıp bertaraf etmesi ile Menri Turuman – Adlı Amerikan Generali tarafından tarafından atma emri verildiği ve 1965’li yılarda  o zaman televizyon olmadığıve Kore Gazisi öz amcam Refik Şahin’le Radyodan haberleri dinlerken Turuman’a soruyorlar “Bombayı attığına Pişman mısın?”

Bu katil ruhlu insanın verdiği cevap şu:  HAYIR pişman değilim. Neden deyince, öyle olmasaydı daha çok insan öleceğini söyledi. Ben o zaman 15 yaşında bir çocuk ve genç olarak Amcam Refik Şahin’in nasıl bir üzüntülü YUH VAY BE bu kadar insanı katletmiş halen daha pişman değilim dediğini söylüyor. Deyip nasıl moralinin bozuk olduğunu hala unutamıyorum.

Günümüz de bu kadar katil ruhlu insanların en  yakınımızda Suriye örneği teröristlere silah veren Amerika Rusya 3.5 milyon insanı yerinden yurdundan edip yarı ölüme terk ettiğini görüyoruz.

Rami Şahin

Muharip Gaziler Bafra Temsilcisi ve Lengerli Mahallesi Muhtarı

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Haydar Yıldırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER