|

Trump hindileri affetti

ABD Başkanı Trump, 'Şükran Günü' öncesinde iki hindiyi de affetti. Kennedy döneminden kalma 'hindi affı' geleneğinde Trump, yaptığı ankette iki hindiden birini affedeceğini söylemişti ancak sürpriz yaparak ikisini de affettiğini söyledi. Beyaz Saray'ın bahçesindeki törenden renkli kareler yansıdı.

Yeni Şafak
10:09 - 21/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 15:12 - 21/11/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'ın bahçesinde Şükran Günü'nde hindileri affettiğini söyledi.
ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'ın bahçesinde Şükran Günü'nde hindileri affettiğini söyledi.

ABD'de 'Şükran Günü' kutlamaları başladı. Bir önceki yıla şükretmek amacıyla kutlanan bu gün, ABD'de resmi olarak tatil günü.

ABD Başkanı Donald Trump, bu yıl bir farklılık yaparak hangi hindinin affedileceğini halka soran online bir anket düzenledi. Anket sonucunda halk Peas ve carrots isimli iki hindiden Peas'in kurtarılmasını istedi. Trump esprili bir dille "Adil bir yarış oldu" dedi, ancak geleneği bozmayarak iki hindiyi de affetti.

Beyaz Saray’ın bu yıl iki hindi arasında resmi internet sitesinde anket düzenlemesi sonrasında Trump’ın kararı seçmene bırakması sosyal medyada,
“Tam bir tiyatro yapıyor”
ve
“Çok absürt”
yorumlarının yapılmasına sebep oldu.

'Hindi Affı' geleneği nedir?

Yıllardır her ABD Başkanı Şükran Günü öncesinde iki hindiyi affediyor. 1963 yılında Başkan John F. Kennedy, Ulusal Hindi Federasyonu tarafından hediye olarak gelen hindiyi geldiği çiftliğe geri göndermişti.


Trump esprileri kaldıramadı

ABD Başkanı Trump, yine gelenekleri yıkmaya devam ediyor. Her yıl komedyenlerin katıldığı ve ABD başkanlarını esprili bir dille eleştirdiği Beyaz Saray Muhabirleri Yemeği'ne artık komedyen çağırmayacağını açıkladı. Geçen yıl komedyen Michelle Wolf, kürsüde Trump'ı esprili bir şekilde eleştirmişti.






#ABD
#Donald Trump
#Hindi Affı
#Beyaz Saray
#Şükran Günü
5 yıl önce