Hıdır Bayrak’tan Kutlu Doğum Haftası Mesajı | Burdurweb, Burdur HaberBurdurweb, Burdur Haber Hıdır Bayrak’tan Kutlu Doğum Haftası Mesajı | Burdurweb, Burdur HaberBurdurweb, Burdur Haber
hava 26° Orta
DOLAR 32,4653 %% -0.07
EURO 34,8418 %% -0.38
GRAM ALTIN 2.453,47 %% 0,71
ÇEYREK A. 4.011,43 %% 0,71
BITCOIN 64.068,76 %1.49
SON DAKİKA

Hıdır Bayrak’tan Kutlu Doğum Haftası Mesajı

Son Güncelleme :

13 Nisan 2015 - 11:47

Hıdır Bayrak’tan Kutlu Doğum Haftası Mesajı

Burdur Müftüsü Hıdır Bayrak Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınlandı. Bayrak, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla yapılacak programlar hakkında bilgi verdi.

 
Âlemlere rahmet olarak gön¬derilen Sevgili Peygamberimiz (s.a.v) 20 Nisan 571 tarihinde dünyayı şereflendirmiştir. Peygamberimizin doğumunu içine alan haftayı 1989 yılından bu yana Kutlu Doğum Haftası olarak kutlamaktayız, ülkemizde ve yurt dışında.
 
İŞTE MÜFTÜ BAYRAK’IN MESAJI
 
Kutlu Nebi’yi Cenab-ı Allah şöyle tanıtıyor. “Ey Peygamber! Biz seni hakikaten bir şâhid, bir müjdeleyici ve bir uyarıcı Allah’ın izniyle, bir da’vetçi ve nur saçan bir kandil olarak gönderdik.”(Ahzap:45,46) vasıfları bildirilen Peygamberimizi her yıl kutladığımız Kutlu Doğum Haftasında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen bir tema ile anmaktayız. Bu sene ise Başkanlığımız “ Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” temasını gündeme taşımıştır. Peygamberimiz (s.a.v.) in ortaya koyduğu çağlar üstü örneklik çerçevesinde, birlikte yaşama konusu bütün yönleriyle İl ve İlçe Merkezlerinde, belde ve Köylerde Konferans, panel ve vaaz-u nasihatlerle ele alınacaktır.
 
Buna göre;
 
İnsan sosyal bir varlık olması sebebiyle diğer insanlarla beraber yaşamak zorundadır. Bu zorunluluk dayanışmayı, yardımlaşmayı başkalarına karşı hoş görülü olmayı gerektirir. Kişi diğer insanlarla birlikte olması gerekir. O yüzden insanlarla iyi ilişkiler kurması lazımdır. Hoşgörülü, müşfik ve af edici olmalıdır. Komşularıyla iyi münasebetlerini devam ettirmelidir.
İnsanlar eşit olarak yaratılmışlardır. Hammaddesi topraktır. Bir tarağın dişleri gibidir, tüm insanlar. Renkleri ve dillerinin farklı oluşları tanınmaları içindir. Birer zenginliktir. Nitekim Allah (c.c.) bu konuyu ne güzel açıklıyor. ”Gökleri ve yeri yaratması, dillerinizin ve renklerinizin değişik olması, O’nun varlığının belgelerindendir. Doğrusu bunlarda, bilenler için dersler vardır.” (Rum:22)
 
Dinimiz, insana din ve vicdan hürriyeti vermiştir. Din konusunda kimse zorlanamaz. Dini tercihlerini kendilerine bırakmak gerekir. Hz. Peygamber (s.a.v.) Medine’ye geldiğinde Orada Müslümanların dışında Yahudi ve Hıristiyanlar vardı. Onlarla insani muameleleri devam ettirdi. Nitekim farklı din mensuplarıyla Peygamber (s.a.v.)in münasebetleri hem zamanına ve hem de daha sonraya örnek olmuştur. Asr-ı saadet döneminden günümüze kadar Şam, Kudüs, Kahire, Bağdat ve İstanbul gibi farklı din mensuplarının birlikte yaşadığı şehirlerde, başka din ve kültürlerin tarihinde eşine rastlanmayacak bir hoşgörü ortamı oluşmuş, başka dinlere mensup olmalarına rağmen birlikte yaşama tecrübelerini devam ettirebilmişlerdir.
Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) Medine’ye geldiği ilk günlerde Ensar ile muhacirleri kardeş yapmıştı. Kardeşlik, Müslümanları birbirlerine yaklaştırdı ve sevgileri her geçen gün arttı. Karşılıklı İSAR anlayışıyla her şeylerini paylaştılar. Asr-ı Saadeti birlikte yaşadılar. Bugünde geçerlidir, o yapılan kardeşlik antlaşmaları. Kıyamete kadar devam edecek. Müslümanların kardeşlikleri. Peygamberimiz bu mevzuda bakınız ne buyuruyor. “Mü’minler birbirlerini sevmede, birbirlerine merhamet ve şefkat göstermede, tıpkı bir organı rahatsızlandığında diğer organları da uykusuzluk ve yüksek ateşle bu acıyı paylaşan bir bedene benzer.”
 
14-20 Nisan tarihlerinde kutlayacağımız haftamızda merkez belde ve köylerimizde hayırsever kardeşlerimizin gayretleriyle de değişik etkinliklerimiz olacaktır. Yapılacak etkinliklerimize Burdurlu kardeşlerimizin katılarak manevi güzelliklere kavuşmalarını arzu ediyorum. İl Müftülüğümüzün düzenlediği etkinliklerden bir kaçını ifade etmem gerekirse,
 
15.04.2015 Çarşamba, Haftanın Açılışı, Cumhuriyet Meydanı, saat: 14.00
15.04.2015 Çarşamba Kutsal Emanetler Sergisi saat 15.00, İl Özel İdaresi Sergi Salonu
16.04.2015 Perşembe Mevlid-i Şerif, Ulu Camii, saat:15.30
17.04.2015 Cuma Konferans, MAKÜ Konferans Salonu, saat 20.30, Prof. Dr. Muhlis AKAR (Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurlu Üyesi) “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı”
19.04.2015 Pazar, Kur’an Ziyafeti, Ulu Camii, saat: 12.00 Burdur Ulu Camii
Fatih OKUMUŞ (Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi)
Faruk YAZAR (İstanbul-Maltepe Cumhuriyet Camii İmam-Hatibi)
Necip DEMİREL (İstanbul-Maltepe Cumhuriyet Camii Müezzin-Kayyımı)
19.04.2015 Pazar Kutlu Doğum Aşı, saat 13.30, Burdur Ulu Camii
Bu duygu ve düşüncelerle, Kutlu Doğu Haftanızı tebrik ediyor, Bu haftanın İlimize, Ülkemize ve İslam Âlemine hayırlar getirmesini, insanlığın hidayetine vesile olmasını Yüce Mevla’dan niyaz ederim

türk porno

----- REKLAM -----