BIST 9.788
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.435,71
HABER /  GÜNCEL

Hidayet Karaca'nın STV yanıtı sinirleri gerdi

Hidayet Karaca, kumpas davalarında yargılanırken intihar eden Yarbay Ali Tatar'ın abisi Ahmet Tatar’ın sorularına sinirlenince gerginlik yaşandı.

Abone ol

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik yapılan soruşturma kapsamında açılan FETÖ Çatı Davası’nın görülmesine devam edildi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, 7’si tutuklu 73 sanığın yargılandığı davanın dünkü celsesine 6 tutuklu sanık, şikayetçiler ve tarafların avukatları katıldı. Çapraz sorgusu sırasında medya grup başkanı olduğu Samanyolu televizyonun bağımsız ve tarafsız haber yaptığını öne süren Hidayet Karaca’ya, kumpas davalarında yargılanırken intihar eden Yarbay Ali Tatar’ın ağabeyi Ahmet Tatar soru yöneltti.

TATAR’A ’SENİ İLGİLENDİRMEZ’ SÖZÜ TANSİYONU YÜKSELTTİ

Ahmet Tatar, sanık Karaca’ya, "Balyoz ve Ergenekon davalarında mahkeme kararını vermeden önce Samanyolu televizyonu nasıl kararlara ilişkin haber yapıyordu" sorusunu yöneltti. Karaca, soruya, "Olayla ilgili benim bilgim yok" şeklinde cevap verince Tatar, "Senin görevin neydi, orada ne iş yapıyordun" diye çıkıştı. Karaca da Tatar’a yönelik, "Seni ilgilendirmez" diye cevap verdi.

Bu cevaba sinirlenen Tatar, "Benim canımı yaktın sen. Beni ilgilendirir tabi. Sen yayın yönetmenisin orada. Uçan kuştan haberin var. Bizzat rapor veriyorsun Feto’ya. Burada yargılanan insanın mertçe durması lazım. Sen mert değilsin" diye bağırdı.

Bu sözlere karşılık Karaca, "Sorularının hiçbirine cevap vermek istemiyorum" dedi. Tatar da "İster ver ister verme bunlar kayda giriyor" diye konuştu. Mahkeme Başkanı Selfet Giray’ın müdahalesiyle tartışma sonlandırılarak Karaca’nın sorgusuna devam edildi.

BİRLEŞTİRİLEN DAVA NEDENİYLE KAYA İKİNCİ KEZ İFADE VERDİ

Dava sürerken, hakkında yürütülen bir başka soruşturmada ’Anayasayı İhlale Teşebbüs’ suçlamasıyla iddianame düzenlenen, Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilerek, birleştirilme kararı verilen dosya nedeniyle Zaman Gazetesi’nin kurucusu tutuklu sanık Alaeddin Kaya ikinci kez savunma yaptı. Kaya’ya, gizli tanık ifadesinde, sahibi olduğu Belde ve Yedigün adlı gazeteleri FETÖ adına yönettiği, çalışanlardan himmet toplandığı ve zorla Zaman Gazetesi’ne abone yaptırdığı iddiaları soruldu. Kaya iddiaları kabul etmedi.

MAHKEME BAŞKANI’NDAN KAYA’YA UYARI

Alaeddin Kaya, hakkında düzenlenen iddianameyi anlatırken, "Böyle saçma sapan şeyler" ifadesini kullandı. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Selfet Giray, "Siz mahkemeyle böyle bir diyaloga giremezsiniz. Beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz ama iddianameye saçma sapan diyemezsiniz" diye uyardı. Özür dileyen Kaya, "Çok güzel iddianame ama benimle ilgili iddialar havada kalıyor" diye karşılık verdi.

SENİ GİZLİ TANIK YAPACAĞIZ DEDİLER

Alaeddin Kaya, hakkında açılan ikinci dava ile ilgili "Çok garip şeyler oldu" diyerek şu açıklamayı yaptı:

"Yakalandığımda hakkımda Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin yakalama kararı vardı. Yani Çatı Davası’nın sanığıydım. Buraya geldiğimde polisler beni nereye götüreceklerini bilemediler. Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne gelmem gerekirken savcıya götürdüler" dedi. Kaya, savcıya götürüldüğünde kendisini gizli tanık yapacaklarını söylediklerini de iddia ederek, "Sonra savcı ’hem sanık hem tanık’ olmaz demiş. Ben de ’peki dedim’ " diye konuştu. Bugün sonlandırılan duruşma, yarın Alaeddin Kaya’nın sorgusuyla devam edecek. 

2016 YILININ EKİM AYINDA YAYINLANAN BİLİRKİŞİ RAPORUYLA KUMPASI NETLEŞMİŞTİ

Amirallere Suikast’ soruşturmasında Yarbay Ali Tatar’ı intihara sürükleyen ‘flaş bellek’ ile ilgili çarpıcı bilirkişi raporu hazırlandı. Flaş belleğe, tarihi geri alınmış bilgisayardan dosya, fişlemeler ve çocuk pornosu görüntülerinin yüklendiği belirlendi. Flaş belleğin Emniyet’te en az bir kez değişikliğe uğradığı tespit edildi.

TEĞMENİN KALDIĞI EVDE BULUNDU

‘Amirallere Suikast’ soruşturması kapsamında İstanbul Emniyeti, 17 Temmuz 2009’da Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan dört teğmenin Değirmendere’de kaldığı evi bastı. Aramada, Teğmen Tarık Ayabakan’a ait eşyanın üzerinde flaş bellek bulundu. İddiaya göre flaş bellekten bilgisayar ortamında yazılmış dokümanlar çıktı. Dökümanlara göre teğmenler, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in emirleri doğrultusunda terör örgütü PKK ile görüşecek; Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ndeki (ÇYDD) bursiyer kızlar ‘genç teğmenlerin yeteneklerini artırıcı eğitimlerden’ geçirilecekti. Perinçek ile teğmenler arasındaki köprünün Yarbay Ali Tatar olduğu öne sürüldü.

BELLEKTE ORTAYA ÇIKAN BULGULAR

Savcılığa ulaşan raporda, flaş bellek için şu bulgular sıralandı:

Bellek, 7 Haziran 2009 tarihine kadar normal kullanıldı. Bu tarihte saat 21.10’dan sonra belleğe bir bölümü tarihi geri alınmış bilgisayarlardan dosyalar kopyalandı.

27 Mart 2009 tarihinde formatlanan bellekte, bu tarihten önce kopyalanmış 17 dosya ve klasör bulundu. Dosyaların tarihi geri alınmış.

Dosyaların yaratılma, son değişiklik, erişim tarihleri arasında ciddi çelişkiler olduğu belirtildi. m Dosyaların bir bölümümün internetten kopyalanıp yapıştırıldığı anlaşıldı.

Belleğin bulunduğu yer ve saat bilgilerinin yazılmadığı, Teğmen Tarık Ayabakan’ın olay yerinde bulunmadığı kaydedildi.

18 Temmuz 2009 tarihinde el konulan delilin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün kontrolü altında olması gereken bir zamanda, 1 Eylül 2009 tarihinde en az bir defa değişikliğe uğradığı saptandı.

Belleğin hukuki delil olarak nitelendirilemeyeceği, Terörle Mücadele Şubesi mensuplarının soruşturulmaları gerektiği ifade edildi.

ZAMAN GAZETESİNDE ALİ TATAR İLE İLGİLİ İFTİRA HABERLERİ BÖYLE YER ALMIŞTI