"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hiç olmazsa birisinden olmak

Rifat OKYAY
03 Mart 2021, Çarşamba
Şu Risale-i Nur dairesine dahil olan ve hariçte kalanlar için en önemli hedef ve mes’ele Risale-i Nurlar’ın dikkatlice, müdakkikâne, massederek okuması ve anlaşılmaya çalışmasıdır.

Mesleğimizde menfi bir tarza müsbeti anlatmak ve menfiliği ileri sürerek müsbeti ispat etmek yok, ama şunu söylemeden de geçemeyeceğimiz; peki okunmazsa, bizim dediğimiz manada okunmazsa ve anlaşılmazsa ne olur? Kıyamet mi kopar? Evet, doğru kıyamet kopmaz, ama büyük kıyameti koparacak küçük kıyametler kopabilir… Bunlar nelerdir?

Okumayan, Risale-i Nurlar’ın okunmasını istemez.

Okumayan Risale-i Nurlar’ın ne olduğundan bihaber olur.

Okumayan, Risale-i Nurlar’ı hangi şekilde tanımışsa yalnızca onunla; yanlış olarak amel etmeye çalışır ve amel de eder, yapar.

Okumayan Risale-i Nurlar’ı kesinlikle ve yüzde yüz anlamaz.

Okumayan, Risale-i Nurlar’ın cihanşümul feyiz ve bereketinden, faide ve semerelerinden mahrum kalır.

Okumayan, Risale-i Nurlar’ı ancak kendi küçük, nefsanî ve cahilane çerçevesinden tasvir ve tarif edebilir.

Okumayan, Risale-i Nurlar’ın kalbi, ruhî, aklî ve vücudî faziletlerinden, mükemmelliklerinden bigane kalır…

Okumayan, Risale-i Nurlar’ın bir derya gibi insana kazandırdığı hazlardan, lezzetlerden, sevinç ve sürurlardan, memnuniyetlerden ve faydalardan mahrum kalır.

Okumayan, Risale-i Nurlar’ı okudum zan ve kanaatiyle hür türlü olumsuzluğa, zarar ve ziyana, şefkat tokatlarına veya zecir tokatlarına kendini müstehak eder.

Okumayan, Risale-i Nurlar’dan bir şekilde elde ettiği nakıs ve bitamam ve gayrimutmainne malûmatlarıyla başkalarına üstünlük sağlamaya kalkar ve başına da belâları bulur.

Okumayan, Risale-i Nurlar’ı okuyan ve vakıf olanlara hiçbir zaman muhatap, dost ve kardeş olamaz!..

Okunma Sayısı: 1282
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı