Levent Köprülü

Levent Köprülü

-

Tüm Yazıları

Akaryakıt fiyatlarının yüksekliği nedeniyle son dönemde daha az yakan araçlara yönelmek isteyen sürücüler, hibrit araçları daha fazla sorar hale geldi. Bu sorgulamanın, son 3-4 ayda daha fazla arttığı belirtiliyor.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de akaryakıt fiyatlarının hızla artması, sürücüleri farklı arayışlara itti. Kimi sürücüler araçlarını daha az kullanmayı tercih ederken, kimileri de daha az tüketen modellere yönelmek istiyor. Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt’a göre de, hibrit modelleri soran sürücülerin sayısı son 3 ayda hiç olmadığı kadar arttı.

Haberin Devamı

B-SUV sınıfında Türkiye’de satışa sunulan yeni Yaris Cross’un tanıtım toplantısında, son dönemde yakıt fiyatlarıyla birlikte hibritlere olan ilginin de arttığına değinen Bozkurt, “Son 3-4 ayda, daha önce hiç olmadığı kadar hibrit araç soran oldu. Şu anda çok ciddi oranda, tüm modeller için herkes hibrit versiyon soruyor. Hibrit talebi artıyor çünkü birçok avantajının yanında önemli ölçüde yakıt tasarrufu sağlıyor” dedi. Modellere göre hibrit satış yüzdelerinin değiştiğini de kaydeden Bozkurt, “Elbette araç bulunurluğu kısıtlı olduğundan, hibrit satışlarında da büyük değişimler olduğunu söyleyemiyoruz. Çünkü tüketiciler şu anda bulduğu aracı alıyor. Ancak tüketicinin bilinçlendiğini ve hibritlere daha fazla ilgi duyduğunu söyleyebilirim” diye konuştu.

Bu yıl içinde yaklaşık 1000 adet Yaris Cross satacaklarını belirten Bozkurt, “Yaris Cross modelimizde de satış hedefimiz, yaklaşık yüzde 50 oranında hibrit yüzde 50 benzinli model satmak olacak” dedi.

‘Hibrit soranlar arttı’

Tam hibrit seçeneği de var

Toyota’nın B-SUV sınıfındaki yeniliği Yaris Cross, Türkiye’de lansmana özel 667 bin 800 TL’den başlayan fiyatlarla yerini aldı. Segmentinin tam hibrit seçenekli tek modeli olan Yaris Cross Hybrid ise, 702 bin 600 TL’den başlayan fiyatlara sahip.

Yaris Cross’ta her ikisi de CVT otomatik şanzımanla sunulan 1.5 lt hibrit ve 1.5 lt benzinli motor seçenekleri bulunuyor. 4. nesil hibrit teknolojili Yaris Cross, 3 silindirli 1.5 lt Hybrid Dynamic Force motor ve elektrik motoruyla kombine ediliyor. Hibrit sistemle kombine edildiğinde 116 PS güç ve 120 Nm tork sağlıyor. 100 km’de ortalama 4.6 lt yakıt tüketimine imza atabilen Yaris Cross Hybrid, sadece elektrik motorunu kullanarak 130 km/s hıza kadar çıkabiliyor. Yaris Cross’un 1.5 lt benzinli motor seçeneği ise 125 PS maksimum güç ve 153 Nm maksimum tork değerine sahip.

Haberin Devamı

Yaris Cross’ta 8 inç Toyota Touch 2 multimedya sistemi, Apple CarPlay ve Andriod Auto akıllı telefon entegrasyonları, 7 inç renkli TFT sürücü gösterge ekranı, kablosuz şarj ünitesi, geri görüş kamerası ve elektronik park freni standart.

‘Hibrit soranlar arttı’

Stellantis Türkiye’ye 2 altın madalya

Stellantis Grup çatısı altında Peugeot, Citroen, DS ve Opel markalarının Türkiye’deki tüm faaliyetlerini yürüten Stellantis Türkiye, “Top Ranking Performers Awards” yarışmasına damgasını vurdu. 80’den fazla ülkeden iki bini aşkın projenin katıldığı yarışma kapsamında Stellantis Türkiye CRM ve Dijital Transformasyon’dan Sorumlu Yöneticisi Cem Toksöz ile ekibinin yaptığı örnek proje sunumları, “Sosyal Medyanın En İyi Kullanımı” ve “En İyi Kriz Yönetimi” kategorilerinde altın madalya aldı.

Haberin Devamı

‘Hibrit soranlar arttı’