Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ZTSO) girişimci sayısını arttırmak amacıyla biri sadece kadın girişimcilere diğeri de herkese açık olmak üzere 2 adet uygulamalı girişimcilik eğitimi organize ettiği bildirildi.

TSO’dan bu konuda şu yazılı açıklama yapıldı:

Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir yapmış olduğu  açıklamada 18-22 Temmuz 2016 Tarihleri arasında biri  sadece 18 yaşından büyük kadın girişimcilere, diğeri de 18 yaşından büyük girişimcilere olmak üzere toplam 2 adet uygulamalı girişimcilik eğitimi verilecektir.Başvurular şahsen Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası'na yapılacaktı, dedi.

ZTSO Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Nurcan Abay'da yaptığı açıklamada" Son dönemde yapılan değişikler ile KOSGEB’in girişimciler için yeni destekleme limiti 50 bin lira hibe, 100 bin lira faizsiz kredi olarak revize edildi. Bir başka deyişle 100 bin liralık destek 150 bin liraya çıkarıldı Girişimcilere sağlanacak bu destek oldukça önemli. Biz Kadın Girişimciler Kurulu olarak ülkemizin kalkınma ve büyümesinde daha çok kadın girişimcimizin rol almasını istiyoruz .Düzenleyeceğimiz Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi programımızla bu sorunun çözümüne katkıda bulunmak için KOSGEB ile birlikte önemli bir adım attık. Girişimci ruhuna sahip, iş fikri kafasında hazır ve bu desteğe ihtiyaç duyan 30 kadın girişimci adayımız eğitimleri tamamlayıp sertifika sahibi olduktan sonra birçok alanda hem ülke ekonomisine hem de kendi hayatlarına katkıda bulunabilecek fırsatları yakalayacak, dedi.

Girişimci adaylarına desteklerin eğitimlerle sınırlı kalmayacağına değinen Abay;"Uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlayan ve ekonomiye katkı sağlayacak iş fikri olan kadın girişimci adayları, eğitim sonrasında başarılı iş kadınlarımız tarafından mentörlük yapılarak iş hayatına hazırlanacaklardır.Kadın girişimcilerimize bu tip fırsatlar yaratmaya önümüzdeki aylarda da devam edeceğiz." dedi.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB işbirliği ile 18.07.2016 – 22.07.2016 tarihleri arasında düzenlenecek ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ programı iki grup olarak planlandı. Girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri teşvik ederek kuracakları işletmelerin başarı olanaklarını artırmalarını hedefleyen eğitime son başvuru tarihi 14 Temmuz 2016 olarak belirlendi.

Girişimcilik Kursu Tarihleri: 18 Temmuz –22 Temmuz 2016

Kursa Son Başvuru Tarihi: 14 Temmuz 2016

Kurs Süresi: 32 Saat/5 Gün

Kurs Yeri: Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası

*Eğitimleri başarı ile tamamlayan girişimci adayı kursiyerler,  iş fikirlerini hayata geçirmek için KOSGEB’in 50 bin TL hibe desteğinden ve teminat gösterenler ise; başvurdukları takdirde 2 yıl geri ödemesiz 100 bin TL kredi desteğinden yararlanabileceklerdir.

**Girişimcilik kursuna katılmak isteyenlerin, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’na şahsen başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

***30 kişilik kontenjan sadece 18 yaşını doldurmuş "Kadın Girişimciler" için ayrılmıştır.