Heyecanlandıran açıklama! Öncelik Türkiye'nin

Katar Başbakanı Şeyh Abdullah bin Nasır bin Halife Al Sani'den Türk firmalarını heyecanlandıran bir açıklama geldi.

Heyecanlandıran açıklama! Öncelik Türkiye'nin
Heyecanlandıran açıklama! Öncelik Türkiye'nin
GİRİŞ 18.01.2018 15:04 GÜNCELLEME 18.01.2018 15:04
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Katar`da yapılacak 2022 Dünya Kupası ve beraberindeki iş hacminin, Türk firmalarını da heyecanlandırdığını belirterek "Katar Başbakanı, özellikle ihalelerde Türk firmalarına öncelik verileceğini ifade etti. Şimdi Türk firmalarının işi sıkı tutarak projeleriyle yakından ilgilenmelerini istiyoruz." dedi.

Bakan Tüfenkci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Katar'a  uygulanan ambargo sonrasında ülkenin yanında olmasının, halk ve iş dünyası  tarafından unutulmadığını bu ziyarette gördüklerini belirterek "Türkiye-Katar İş  Forumu" ile "2. Expo Turkey by Qatar" kapsamında iki ülke iş adamlarının, önemli  görüşmeler yaptıklarını ve iş bağlantıları kurduklarını anlattı.
 
Irak ve Suriye'deki durumun, Katar'a ulaşım konusunda maliyet ve  sıkıntılar getirdiğine işaret eden Tüfenkci, Ekonomi Bakanlığı öncülüğünde  yapılan İran, Katar ve Türkiye görüşmelerinin ardından, İran üzerinden Katar'a  ulaşımın maliyet ve zaman açısından daha avantajlı hale geldiğini söyledi.  Tüfenkci, "Irak üzerinden Türk mallarının Katar'a ulaşması, 5 gün alıyor. Aynı  zamanda maliyeti de düşürmek istiyoruz. Irak'tan transiti kolaylaştırıcı adım  atmasını bekliyoruz. Biz, Ekonomi ve Dışişleri bakanlıkları devreye girerek bunu  gerçekleştireceğiz." ifadesini kullandı.
 
ÖNCELİK TÜRK FİRMALARIN

Katar Başbakanı Şeyh Abdullah bin Nasır bin Halife Al Sani'nin Türk  heyetini kabul ettiğini belirten Tüfenkci, görüşmede Türkiye ile ilişkileri  geliştirme konusunda kararlı olduklarını gördüğünü kaydetti. Katar'da yapılacak  2022 Dünya Kupası ve beraberindeki iş hacminin, Türk firmalarını da  heyecanlandırdığını dile getiren Tüfenkci, "Katar Başbakanı, özellikle ihalelerde  Türk firmalarına öncelik verileceğini ifade etti. Şimdi Türk firmalarının işi  sıkı tutarak projeleriyle yakından ilgilenmelerini istiyoruz." diye konuştu. 

Tüfenkci, Katarlı yatırımcı firmaların Türkiye'ye ilgisinin finans,  turizm, sağlık, eğitim, gayrimenkul ve emlak gibi sektörlerde en üst seviyeye  ulaştığına dikkati çekerek "Türkiye fırsatlar ülkesi, biz bu fırsatlardan Katarlı kardeşlerimiz de faydalansın istiyoruz. Ticaret hacmimiz 2017'de yaklaşık 900  milyon dolara erişti, 2018 yılında bu çok daha yüksek oranlara ulaşacak.  Cumhurbaşkanımızın koyduğu 5 milyar dolarlık hedefi yakalayacağımızı  düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 24
  • abdu 6 yıl önce Şikayet Et
    dünya bu adama karşı niye karşı oldukları aşikar değilmi
    Cevapla
  • vatandas 6 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun.Kardeş ve dost diye böylelerine denir.
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah yar ve yardımcımız olsun. ŞÜPE yokki galip olan SENSİN.
    Cevapla
  • Hakan nrw 6 yıl önce Şikayet Et
    bizim her iste serefli olmamiz gerek, icimizden cikacak olan cürükleri büyümeden ezeceksinki ilerleyebilelim.
    Cevapla
  • yunus 6 yıl önce Şikayet Et
    yerli milli firmalara verilsin ihaleler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle