Anahtar Kelimeler: Herkes dertli Diyanet göreve

Herkes dertli, Diyanet göreve

Herkes dertli, Diyanet göreve

İlk olarak gazetemiz İmtiyaz Sahibi Hüseyin Erciyes’in kaleme aldığı cenaze evlerinde yemek ikramları ile alakalı görüşler toplumdan tam destek gördü.

Erciyes yazısında özetle cenaze yakınlarının yemek derdinden acılarına yanamadıklarını ifade etmiş, cenaze evlerinin adeta aş evlerini andırdığını dile getirerek, cenaze evlerinin yeme içme evleri olmaktan çıkartılması gerektiğini dile getirerek Kozan İlçe Müftüsü Celil Karaca’yı göreve davet etmişti.

Erciyes’in makalesinin ardından kamuoyundan birçok destek geldi.

Cenaze evlerindeki yemek ikramı mücadelesinin toplumun büyük bir ayıbı olduğunu kaydeden birçok okur. “Yazılanlara harfiyen katılıyoruz. Lakin cenaze evinde yemek vermezsek direk olarak bizler toplumda hayırsız evlat, eş, kardeş veya yakın olarak görünüyoruz. “El alem ne der” derdi ile uğraşırken acımızı bir kenara bırakıyoruz. Ta ki taziye çadırı kaldırılana kadar. Cenaze çadırı kaldırıldıktan sonra yalnız başımıza kaldığımızda acımız aklımıza düşüyor. Yalnız olarak acımızı paylaşmak zorunda kalıyoruz. Kısaca acımızın paylaşılacağı dönemde insanları memnun etmekle uğraşıyoruz.

Bu yemek uygulaması dinen nedir? Doğrusu merak ediyoruz. Müftü ve diyanet adamları, cenaze merasimine katılan imamlar çıksınlar topluma bunu anlatsınlar.

Toplum da “cenaze evinde yemek yenir veya dağıtılır. Bakışı ortadan kalksın.”diyerek cenaze evlerindeki yemek geleneğinin sona erdirilmesini istediler.

toplumun ortak problem ve sorunlarını kamuoyuna ulaştırma zorunluluğu gerçeği ile gazetemiz Kozan Ekspres Gazetesi cenaze evlerinde doğru bilinen ama yanlış bir uygulama olan yemek dağıtım işleminin ortadan kaldırılması için Müftü Celil Karaca ve Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam’ın konuya el atmasını kamuoyu adına talep ediyoruz.