Söz konusu ilanın Kahramanmaraş'ta iki kişinin bulaşıcı hastalık nedeniyle öldüğü yönünde haberlere yansımasıyla, Büyükşehir Belediyesi ilanı apor topar kaldırmıştı. Sosyal medyada binlerce kişinin paylaştığı cenaze ilanı şehirde büyük panik oluştururken, yetkilerin bir açıklama yapması bekleniyor.

Henüz konuyla ilgili yetkiliklerden bir açıklama yapılmazken, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’den ilginç bir paylaşım geldi.

Herkes dünkü yanşan gelişmeyle ilgili bir bilgilendirme beklerken, Hayrettin Güngör, sosyal medyada, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'nın paylaşımına cevap veren Selman Özboyacı'nın tweet'ini retweet yaptı.

İŞTE AK PARTİLİ VEKİL İLE CHP’Lİ VEKİL ARASINDAKİ TWEETER ATIŞMASI

Veli Ağbaba;

Koronavirüs nedeniyle İstanbul'da 20 kişi hayatını kaybetti. Bu isimler e-devlette var. Virüs yüzünden 1 ilde 1 günde 20 kişi ölüyor; ama '81 ilde toplam 16 kişi öldü' deniliyor. Bu bir skandaldır!! Bu saatten sonra kime nasıl inanacağız?”

Veli Ağbaba'nın tweetine Ak Parti Konya Milletvekili Selamn Özboyacı şu cevabı vermişti…

“Milletin aklını bulandırmaya çalışmaktan başka hiçbir niyeti olmayan bu zihniyet için yalan söylemek, iftira atmak artık nefes almak gibi normalleşmiş vaziyette. İBB Bilgi İşlem Daire Başkanı tarafından kapatılan sistem üzerinden devlet kurumlarını kötülemek alçaklıktır.”

Başkan Güngör’ün İstanbul üzerinden süren atışmayı paylaşmasına kimse bir anlam veremezken, Güngör’ün İstanbul üzerinden göndermede bulunmayı tercih ettiği konuşuluyor.

Kahramanmaraş’ta heyelan sonrası evi yıkılma riski bulunan vatandaş isyan etti

Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesine bağlı Saygılı mahallesinde meydana gelen heyelan nedeniyle bir ev yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Kent merkezine 29 kilometre uzaklıktaki mahallede heyelan nedeniyle evin arka bölümündeki ardiye bölümü kısmen yıkılırken, binayı ayakta tutan kolon ve duvarlarda çatlaklar oluştu.

Evinin yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirten kişi, heyelan’ın belediyenin yol çalışması sonrası yaşandığını öne sürdü. Ana yolun belediye ekiplerince yapıldıktan sonra evlerinin arkasına istinat duvarı çekilmediğini iddia eden vatandaş sosyal medyadan paylaştığı görüntülerle yetkiliklere isyan etti.

Çektiği görüntü ile evin durumunu paylaşan kişi şunları söyledi;

“Burada yaklaşık 2 ay önce heyelan oldu. Gelen yetkililer birkaç fotoğraf çekip gitti. Daha önce evimizin arkasında yol çalışması yapıldı ve yola istinat duvarı örülmeden gittiler. Bu yüzden evimizin bulunduğu bölgedeki anayolda heyelan oldu. Belediyeye gidiyoruz derdimiz anlatacak kimseyi bulamıyoruz. Ev uçtu uçacak, bizim gidecek hiçbir yerimiz yok. Yetkililer ev başımıza çöktüğünde mi gelecekler?”