|

Her yeriniz silah olsa ne yazar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisini hedef gösteren miting nedeniyle İsviçre’ye meydan okudu: Posterimi yapmışlar, şakağıma da silahı dayamışlar. ‘Erdoğan’ı öldürün’ diyorlar. Sizin her yeriniz silah olsa ne yazar... Rabbim'in tayin ettiği ömrü kimsenin almaya gücü yetmez.

Yeni Şafak
04:00 - 28/03/2017 Salı
Güncelleme: 07:59 - 28/03/2017 Salı
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Abdi İpekçi Spor Salonunda düzenlenen 4. Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Gençlik Buluşması Programı'nda önemli mesajlar verdi. Erdoğan, özetle şunları söyledi:



Bizim arzumuz bu ülke gençliğinin elinde molotofla, taşla, silahla değil, kalemle, bilgisayarlar, kitapla dolaşan bir nesil olmasıdır. Bu öyle bir gençlik olmalı ki; hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun, hangi fikri savunursa savunsun okumalı, araştırmalı, sorgulamalı, zihnini birilerine asla kiraya vermemeli. Pensilvanya'ya kiraya verenler gibi olmamalı. Adam profesör ama maalesef kiracı.



YENİ BİR DEĞİŞİM DALGASI


Dünya yeni bir değişim ve dönüşüm dalgasıyla sarsılıyor. Ülke ve bölge olarak biz de kritik bir dönemden geçiyoruz. İçinde bulunduğumuz coğrafya çok büyük kırılmalara, sancılara, çatışmalara sahne oluyor. On yıllardır Türkiye'ye demokrasi dersi veren, kendileri dışındaki ülkeler için insan hakları karneleri hazırlayan kimi Avrupa ülkeleri vicdanlarını iptal etti. Avrupa'nın ulvi değerleri diye parlatılan kavramların, bizzat o değerlerin sahipleri tarafından çiğnendiğine, ayaklar altına alındığına şahit oluyoruz.







TAŞERONLUK YAPIYORLAR


Bu süreçte öne çıkan DEAŞ ve YPG gibi terör örgütlerinin, FETÖ gibi ihanet çetelerinin en büyük zararı Müslümanlara verdiklerini görüyoruz. İpleri kendilerini kullanan güçlerin elinde olan bu katil sürüleri, İslam dışı, insanlık dışı eylemleriyle bölgemizin parçalanmasına taşeronluk yapıyorlar. Nasıl bir asır önce coğrafyamızdaki ülkelerin sınırları kanla, gözyaşıyla ve fitneyle çizilmişse bugün de aynısı terör şebekeleri üzerinden yapılmak isteniyor.



ALİM KILIKLI LAWRENCE'LAR


Yüz yıl önce Arapça konuşan, faaliyet gösterdiği yerlerin insanları gibi giyinen Lawrence vardı. Bugün de cübbeli, sakallı, hoca ve alim kılıklı modern Lawrence'ler aynı şeyi yapıyor. Bir asır evvel Sykes ile Picot arasında yapılan gizli anlaşmalar vardı, bugün de kapalı kapılar arkasında süren kirli pazarlıklar var. Figüranlar, argümanlar, oyuncular farklı olsa da kurgulanan oyun aynı oyun.





MİLLET OLARAK İMTİHANIMIZ BÜYÜK


Bölgenin geleceği ipotek altına alınmak isteniyor. Birinci Dünya Savaşı sonrası kurulan, İkinci Dünya Savaşı sonrası tahkim edilen nizam bugün aynı kodlarla yeniden kurgulanıyor. Millet olarak imtihanımız büyüktür. Müslümanlar olarak sorumluluğumuz ağırdır. Şartlar ne olursa olsun bu imtihandan başarıyla çıkmak boynumuzun borcudur. Sizler, Seyid Onbaşılar, Mahmud Yüzbaşılar, Yahya Çavuşlar ve başlarında Gazi Mustafa Kemaller olmak üzere, Çanakkale destanını yazmış bir neslin evlatlarısınız.



NEYMİŞ BAKIRKÖY'E GİTMİŞ


Bu savaş gençlerin, körpe fidanların, ana kuzusu on beşlilerin savaşıydı. Ey Kılıçdaroğlu, sen o on beşleri gördün mü? Bazı gafiller ülkemize baktıkça yeni Sevrlerin hayalini kurabilir ama ben bu muhterislere 15 Temmuz gecesi yazılan kahramanlık destanını hatırlatmak istiyorum. Orada F16'lar, tanklar, helikopterlerden atılan o mermiler karşısında yılmayan gençler vardı. Ama Kılıçdaroğlu, sen neredeydin? Atatürk Havalimanı'nda kaçıyordun. Halbuki biz seninle Atatürk Havalimanı'nda buluşabilirdik ama yoktun. Neymiş, Bakırköy'e gitmiş.







Her yeriniz silah olsa ne yazar


İstanbul'un Beylikdüzü ve Büyükçekmece ilçelerinde toplu açılış törenlerinde vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmaray'ı 3 senede 200 milyon insanın kullandığını, şimdi de dünyanın bir numaralı havalimanını yaptıklarını, gelecek yılın ilk çeyreğinde bunu açacaklarını dile getirdi. Erdoğan, “İnşallah 2023'te asgari 150 milyon. Bak nereden nereye geldik. Onun için kıskanıyor bizi. Batı, onun için çıldırıyor. İsviçre... Benim posterimi yapmışlar parlamentonun önüne şakağıma da silahı dayamışlar. 'Erdoğan'ı öldürün' diyorlar. Sizin her yeriniz silah olsa ne yazar, Rabbim'in tayin ettiği ömrü kimsenin almaya gücü yetmez. Biz bu yola öyle çıktık, öyle devam ediyoruz" dedi.



Cahiliye dönemini yaşıyorlar


İsviçre'de kendisini hedef alan mitinge değinen Erdoğan, “Şu anda İsviçre'de benim posterimi devasa yapıp, şakağıma silah dayayanlar kimse, onlarla beraber yürüyenler kimse, şu anda bunlar burada da ne yaptılar? İşbirliği yaptılar. Hayır diyenler kim? Kandil. Kandil'in verdiği talimatla, Avrupa'da ve Türkiye'de şu anda çalışmalar yürütülüyor. İmralı hayır diyor. Pensilvanya hayır diyor. Onlar hayır dediğine göre biz istikamet üzereyiz, doğru yoldayız. Benim bakanım Avrupa'ya gidecek, uçuş izni vermiyorlar. Benim hanım bakanım Hollanda'ya gidiyor arabaya mahkum ediyorlar. Hani bunlarda kadın hakları vardı. Bunlar dürüst değil, bunlar samimi değil, bunlar cahiliye dönemini yaşıyorlar. Hani o kız çocuklarını diri diri toprağa gömenler vardı ya bunlar onların devamıdır" dedi.



Akşam başka sabah başka


Yeni sistemde seçme yaşının 18'e düşürülmesine değinen Erdoğan, “18 yaşa beyefendi karşı çıkıyor. Diyor ki; '18 yaşındaki gençler, gelecekler, iki yıl içinde emekli olup maaşlarını almaya başlayacaklar.'. Bunlarda yalan gani. Çünkü bu zat bir yalan makinesidir. Akşam başka, sabah başka. Utanmadan, sıkılmadan diyorlar ki; 'Sabah, öğle, akşam benle uğraşıyorlar.'. Uğraşılmayacak gibi değil ki. Millete göz göre göre yalan söylüyorsun. Yaşlı, ihtiyar amcalara gidiyorlar, onları kandırmaya çalışıyorlar. Niye? Çünkü bakıyor ki saf, temiz. Bunlarda yalanın bini bir" dedi.











#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#FETÖ
#İsviçre
#Avrupa
7 yıl önce