|

Uysal: Kudüs'e destek mitingi için her türlü tedbiri aldık

İstanbul Yenikapı'da yarın yapılacak "Zulme Lanet Kudüs'e Destek" mitingi öncesinde, alandaki çalışmalar yoğun şekilde devam ediyor. İBB Başkanı Uysal, İstanbul halkı olarak yarın, Kudüs’e sahip çıkma, Kudüs’te yapılan yanlışı ortaya koyma adına Yenikapı’da protesto mitingi yapılacağını hatırlatarak, “Sadece bir büyükelçilik binasının açılışından daha öte ortada bir vahşet, bir soykırım denilebilecek derecede Filistinlilerin şehit edilmesi var.” dedi. Ayrıca Uysal, bütün siyasi partilerin ve İstanbulluların mitinge davetli olduğunu kaydederek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak protesto mitinginin daha rahat geçebilmesi adına her türlü tedbiri aldıklarını söyledi.

Yeni Şafak
17:53 - 17/05/2018 Perşembe
Güncelleme: 22:40 - 17/05/2018 Perşembe
AA
İBB Başkanı Mevlüt Uysal, Kudüs'e destek için her türlü tedbiri aldıklarını söyledi.
İBB Başkanı Mevlüt Uysal, Kudüs'e destek için her türlü tedbiri aldıklarını söyledi.

Yenikapı'da Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı öncülüğünde yarın yapılacak "Zulme Lanet Kudüs'e Destek" mitingi öncesinde, alandaki çalışmalar yoğun şekilde devam ediyor.

Çalışma kapsamında, miting alanında üzerine "Zulme lanet, Kudüs'e destek" yazılı büyük bir sahne kurulurken, üzerinde Türk ve Filistin bayraklarının bulunduğu "Zulme lanet Kudüs'e destek" "İnsanlık adına İstanbul ayakta" yazılarının yer aldığı flamalar asıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı mitingin yarın saat 15.00'te başlaması bekleniyor
.

Miting alanında, TGTV Başkanı Hamza Akbulut ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ile incelemelerde bulunan AK Parti İl Başkanı Şenocak, mitingi organize eden TGTV yetkililerine teşekkür etti. Parti olarak kendilerinin de tüm teşkilatlarıyla mitinge destek vereceğini aktaran Şenocak, İsrail'in uyguladığı terörizm sonucu katlettiği Filistinlilere Allah'tan rahmet diledi.

Filistin'de bir vahşet yaşandığına dikkati çeken Şenocak, "
Bu vahşet karşısında susmayan bir Türkiye Cumhuriyeti ve susmayan bir lider Recep Tayyip Erdoğan var. Kudüs Müslümanların kalbi ve ilk kıblesidir. Kudüs bizim namusumuzdur. Türkiye Cumhuriyeti, Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımızın Kudüs'e sahip çıktığı kadar, bütün Müslüman aleminin bu şekilde bu olaya sahip çıkmasını bekliyorduk ve bekliyoruz. Katar'da bir sorun olduğu zaman Batı'yla iş birliği yapmaya kalkan bazı ülkeler aslında ilk sahiplenmesi gereken, ilk kıblemizi, onurumuz aynı şekilde desteklerini esirgememesi lazımdı
." diye konuştu.

"Bu terör karşısında susmak, hiçbir Müslüman'a yakışmaz"

Şenocak, Müslümanlar olarak Kudüs'ten asla vazgeçmeyeceklerini anlatarak, "
Nasıl Cumhurbaşkanımız dik duruş gösterdiyse hepimiz dikliğimizi aynı şekilde koruyacağız. Kudüs bizimdir ve bizim olarak kalacaktır. Selahaddin Eyyubi gibi dik duracağız. Bu insanlık dışı saldırıya sessiz kalmamız asla mümkün değildir. Bu terör karşısında susmak, hiçbir Müslüman'a yakışmaz. ABD'nin elçiliğini Kudüs'e taşıması, bizim için bir anlam ifade etmez. ABD'nin bu süreçteki yaklaşımı işlenen terör suçunu aynı şekilde kendisi de işlemiş sayılır. Kudüs'e aynı kararlılıkla sahip çıkacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.
" ifadelerini kullandı.

Kudüs davasının sadece Türkiye'nin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davası olmadığını söyleyen Şenocak, tüm Müslümanları ve Müslüman ülkelerin liderlerini Kudüs'e sahip çıkmaya çağırdı.

Vatandaşları mitinge davet eden Şenocak, "Biz uyanık olmalıyız, dik durmalıyız ve davamıza sahip çıkmalıyız. Allah'ın izni ile İslam dünyası kendi davasına sahip çıkarsa, vicdan ve hassasiyet sahibi herkes görecek ki zulmü yapanlar zulmüne yenik düşecektir." dedi.

Şenocak, İsrail'i Filistinli sivillere yönelik vahşetini sonlandırmaya çağırdı.

Miting için ek sefer


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul halkı olarak yarın, Kudüs’e sahip çıkma, Kudüs’te yapılan yanlışı ortaya koyma adına Yenikapı’da protesto mitingi yapılacağını hatırlatarak, “Kudüs’te 63 şehidimiz, binlerce yaralımız var. Sadece bir büyükelçilik binasının açılışından daha öte ortada bir vahşet, bir soykırım denilebilecek derecede Filistinlilerin şehit edilmesi var. Masum insanların üzerine çoluk çocuk demeden, kadın erkek demeden kurşun yağdırılması var. Bu vahşete nerede olursa olsun insanlık adına tepki gösterilmesi gerekiyor ancak eğer bu Kudüs’te yapılmışsa Müslümanlar olarak, İslam dünyası olarak ilk kıblemizin olduğu bir mekanda yapılmışsa çok daha önemli bir hale geliyor” dedi.

“KUDÜS MİTİNGİ İSTANBUL HALKI İÇİN ÖNEMLİ BİR VAZİFE”

Kudüs’te yaşanan olaylardan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İslam İşbirliği Teşkilatı’nı İstanbul’da olağanüstü toplantıya çağırdığını hatırlatan Uysal, “Yarınki mitingde aynı zamanda İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi devlet başkanları ve temsilcileri de orada olacak. İstanbul halkı için yarın Yenikapı’da yapılacak protesto mitingi çok önemli bir vazife, çok önemli bir görev haline dönüşüyor. Sesimizi dünyaya duyurma adına, Kudüs’te yapılan bu vahşeti dünyanın gündemine taşıma adına çok önemli bir görev haline geliyor. Kudüs’te yaşananları televizyonlarda, haberlerde seyreden her İstanbullunun, her Türk vatandaşının duyduğu öfkeyi hissedebiliyoruz, görebiliyoruz. Ancak sadece evinde televizyonları başında haberleri seyrederken tepki göstererek değil, yarın burada protesto mitinginde olmaları çok daha önemli” diye konuştu.

“1.5 MİLYON İNSANI TAŞIYABİLECEK SİSTEMİMİZ HAZIR HALDE”

İBB Başkanı Mevlüt Uysal, bütün siyasi partilerin ve İstanbulluların mitinge davetli olduğunu kaydederek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak protesto mitinginin daha rahat geçebilmesi adına her türlü tedbiri aldıklarını söyledi. Uysal sözlerini şöyle sürdürdü: “Vatandaşlarımızın buraya daha rahat ulaşabilmeleri adına her türlü tedbiri aldık. Koymuş olduğumuz ilave ek İETT seferleri, yine ulaşım adına metrolardaki ve şehir hatlarındaki düzenlemelerle yaklaşık 1.5 milyon insanı buraya taşıyabilecek ulaşım sistemimiz hazır halde olacak. İstanbullular buraya gelirken tereddüt etmesinler, ulaşım problem olmayacak inşallah. Ramazan ayında olduğumuz için vatandaşlarımız oruçlu bir şekilde buraya gelecekler. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak yaklaşık 50-60 bin İstanbulluya burada iftar soframızı kuracağız. O konuda da bir tereddütleri olmasın. İstanbullular, gerek miting öncesi buraya ulaşım, gerek evine dönemeyecek olanlara iftar açma, gerekse de miting bittikten sonra evlerine ulaşım adına hiçbir sorun yaşamayacaklar.”


“Burada yarın sadece İstanbullular olmayacak, İslam İşbirliği Teşkilatı adına gelen devlet başkanları da olacak” diyen Uysal, “Bu meydandan milyonlar olarak eğer gür sesle birlik ve beraberlik içerisinde bu vahşeti lanetlediğimiz takdirde inanıyorum ki netice alınacak. Kudüs’e çok daha iyi bir şekilde sahip çıkacağımızı düşünüyorum. Ben şimdiden bu mitinge emek çeken STK, vakıf, dernek bütün kuruluşlara teşekkür ediyorum. Sayın cumhurbaşkanımız bu mitingi organize etme adına çağrıda bulundu. İnanıyorum ki bütün siyasi partiler buna destek verecek. Yarın buraya gelecek arkadaşlarımızın Kudüs’e sahip çıkma adına çok önemli bir görev ifa edeceğini düşünüyorum. İnşallah güçlü bir kalabalıkla bu mitingi yapacağız. Kudüs nasıl ki geçmişte bütün inançların merkezi konumunda korunmuş ise aynı şekilde o statüsünün devamını inşallah bu mücadeleyle devam ettiririz” şeklinde konuştu.



"Üç dinde Kudüs kutsal sayılmıştır"

TGTV Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Hamza Akbulut ise Kudüs'ün Müslümanların ilk kıblesi olduğunun altını çizerek, Hz. Muhammed'in buradan miraca çıktığını söyledi. Bütün peygamberlerin Kudüs'te makamı bulunduğunu kaydeden Akbulut, "Üç dinde Kudüs kutsal sayılmıştır. Bilmeliyiz ki bütün peygamberler İslam dini getirmişler. Dolayısıyla bütün peygamberler için kutsal olar yer, bizim için de kutsaldır. Onu korumamız, düşman çizmesinin altından kurtarmamız lazım." diye konuştu.

Akbulut, mitinge destek veren herkese teşekkür etti.

#Kudüs
#TGTV
6 yıl önce
default-profile-img