ÖZEL HABER

Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı olarak atanan Mustafa Yazıcı, ilk röportajını Sarıyer Posta’nın İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na verdi. Atama sürecinden İYİ Parti’nin Sarıyer’deki hedeflerine kadar birçok konuda özel açıklamalarda bulunan Yazıcı, 2023’teki seçimlerde kendi adaylarını çıkarabileceklerini söyledi.

24 Haziran’da yapılan genel seçimlerde İYİ Parti’den milletvekili adayı olan Mustafa Yazıcı, yaklaşık 1,5 yıl sonra İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı görevine atandı. Yeni ilçe binasında Genel Yayın Yönetmenimiz Levent Pehlivanoğlu ile bir araya gelen Yazıcı, samimi açıklamalarda bulundu.

“YENİ BİR YAPILANMA ORGANİZE ETTİK”

İlçe başkanlığı sürecini değerlendiren Yazıcı, “Son iki yıl da siyasetin içerisinde yer almaya başladım. 40 yıldır da STK’larda görev aldım. Cesur insanların açtığı bir yol vardı ve biz de bu yola baş koyduk. Bize bir heyecan kattılar ve bu heyecan doğrultusunda yolumuza devam ediyoruz. Biz parti için buradayız. Bireysel beklentilerimiz veya ilişkilerimiz ön planda olmadı. 2019 yılının son ayında bu görev bize verildi. Kongresi öncesi ilçe başkanlığı görevinin verilmesi yeni bir dinamizm ve heyecan kazandırdı. Yeni bir yapılanma organize ettik. Şuan da yeni bir ilçe binasına taşındık. Aslında İYİ Parti daha iyilerine layık. Fakat süre çok kısıtlı olduğu için bir an önce karar vermemiz gerekiyordu. Bulabildiğimiz en iyi yeri tespit ettik ve yaklaşık 2 haftalık bir süreçte dizayn ettik. Görevden alınan arkadaşlarımız ekip olarak dağılmadılar ve gelen arkadaşlara da karşı durmadılar. Destek oldular. Partinin tüm organizasyonlara ekip olarak katıldık. Farklı görüşmeler olabilir fakat ayrışma söz konusu olamaz.  Bu görevi yürüten başta Cengiz Tamer ve Taner Tayfur’a teşekkür etmek gerekiyor. Kimin katkısı varsa bu inkar edilmemeli. Bizim büyümeye ihtiyacımız var. Siyaset insan ile olur. Geçmiş dönemlerde görev alan herkese kapımız açık. Biz de ayrımcılık söz konusu olamaz. Belli bir dönem istirahat edebilirler fakat onlar bizim partilimizdir. Kimseyi dışlayamayız” dedi.

“BAŞARILI OLACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM”

İYİ Parti’nin kuruluş heyecanını yeniden yakalamak istediklerini vurgulayan Yazıcı, “Demokrasinin en temel noktalarından bir tanesi siyasi ilçe başkanlığıdır. Siyasetin birinci basamağı bu görevden başlıyor. Buranın güçlü olması tepenin güçlü olmasında önemli bir etken. İYİ Parti’nin kuruluşundan itibaren içerisinde olmamız hem bize deneyim kazandırdı hem de eksiklikleri görmemizi sağladı. Dolayısıyla buraya bir el atmamız gerekiyordu. Burada en önemli husus biz dinamik bir gruptuk. Bu grubun dağılmayışı ve ısrarla bu yönetimi ele alma isteği bizi bu noktaya getirdi. Arkadaşlarımız bu konuda çok duyarlı ve ısrarcı. Samimi bir şekilde kenetlenmiş vaziyetteler. Teşkilatımızı tekrar kuruluş heyecanına getirmek zorundayız. Bu mücadele de başarılı olacağımızı düşünüyorum.

“SARIYER’DE BEKLENTİLERİMİZ DAHA YÜKSEK”

Sarıyer’de yüksek beklentileri olduğunun altını çizen Yazıcı, “İYİ Parti olarak Millet İttifakı’nın en önemli bileşenlerinden biriyiz. Temelde memleket meselesi olarak bu yapının içerisinde yer alıyoruz. Sarıyer bu konuda bizim birinci basamağımızdır. Bu süreçte biz Sarıyer’i olması gerektiği noktaya taşımak zorundayız. Açıkçası böyle bir yükümlülüğümüz var. Bununla ilgili arkadaşlarımızın heyecanı var. Fakat seçim sürecinde beklentimizin çok altında oy aldık. İYİ Parti olarak Sarıyer geneline baktığımız zaman beklentilerimiz daha yüksek seviyede. Sarıyer halkının İYİ Parti’ye teveccühü çok fazla. İlçe teşkilatları olarak gerekli iletişimi, dokunuşu sağlayamadık ki beklentimizin altında kaldık. Bunu halkımızın beklentileri noktasına getirmek zorundayız. Bu da teşkilatların asıl görevidir. Burada sorumluluk tamamen bize ait. Yeterli çalışmayı yapmadığımız ve halka kendimizi anlatamadığımız kanaatindeyim. Burada bazı eksiklikler ve şansızlıklar oldu. Partimizin yeni kurulması, teşkilatların yeteri kadar birbirini tanıyamaması, parti içi çekişmeler, dinamik olamama ve hedeflere odaklanamama gibi unsurlar bizi sekteye uğrattı. İyi bir hava ve ivme yakalamıştık fakat bu ivmeyi sürdüremedik. Aslında kadrolar hedefe kilitlenmişti. Ancak partinin kuruluşu, kongre süreci, kurultay ve seçim derken bu kadrolar yoruldu. Bu yüzden beklentimizin karşılığını alamadık. Sarıyer ölçeğinde konuşmak gerekirse aldığımız oy oranının 2,5 katı kadar bir oy öngörüyorduk” ifadelerini kullandı.

“HEDEFLERİMİZİN ÜZERİNE ÇIKABİLECEĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM”

Siyaset yapma biçimini anlatan Yazıcı, “Siyasette esas olan samimiyettir. Halka dokunabilmek, elini sıkabilmek, sevincini ve acısını paylaşabilmektir. Ekip olarak yeni bir hedef öngördük. Mutlaka her hafta bir ev ziyareti, iki haftada bir mahalle ziyareti ve ayda bir panel veya sempozyum yapmak istiyoruz. Eğer siz sevginizi aktarabilirseniz karşı tarafın sevgisi de rahatlıkla gelir. Bu inanç ile halkı kazanabilirsek önümüzdeki dönemde hedeflerimizin üzerine çıkabileceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

Yazıcı’dan 2023 açıklaması

2023 yılındaki seçimde İYİ Parti’nin Sarıyer’de aday çıkartabileceğini açıklayan Yazıcı, “Sarıyer’de ittifak ortağımız CHP’nin adayı Şükrü Genç belediye başkanlığı yapıyor. Kırılmasınlar, gücenmesinler sonuç olarak ittifak ortağıyız fakat Sarıyer’de İYİ Parti’li bir belediye başkanı bekliyorum. Bunu halkımızı ikna ederek, inandırarak yapmak zorundayız. İnşallah 2023 yılında partimiz Sarıyer’de belediye başkan adayı çıkartacak. Hedefimiz bu. Tabi bunu ittifak içerisinde tatlı bir rekabet olarak yapıp, İYİ’yi insanlara anlatmalıyız. Bunu anlatabilirsek başarırız. 2023 için çok iyi bir aday bulmamız gerekiyor. Fakat şuna da açıklık getireyim. Ben belediye başkanlığı için aday olmayacağım. Donanımlı, bilgili ve tecrübeli bir aday ile başaracağımızı düşünüyorum. Sarıyer halkından bizi takip etmelerini rica ediyorum” değerlendirmesinde bulundu.

“EN ÖNEMLİ PAY İYİ PARTİ’NİN”

Yazıcı, “Millet İttifak’nın en önemli bileşenleri İYİ Parti ve CHP’dir. Cumhuriyet Halk Partisi bugün İzmir dışında alınmış bütün belediyelerde en büyük payın İYİ Parti’ye ait olduğunun bilincinde olmalı. Bu unutulmamalı. Biz tepede siyasi birliktelik yaptık. Bunu tabana da yaymak istiyoruz. Görüşlerimiz, yöntemlerimiz farklı olabilir fakat temelde memleket meselesi olduğunda bir araya gelebiliyoruz. Biz kendileriyle seçim boyunca uyum içerisinde çalıştık” şeklinde konuştu.

“HER KESİME HİTAP EDEBİLMEK GEREKİYOR”

Yazıcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sarıyer’de insanlara baktığımız zaman siyaset, ekonomik, yöre, eğitim olarak en tepe ile taban arasında geniş yelpazenin olduğunu görebiliyoruz. Tabi her kesime hitap edebilmek gerekiyor. Fakat büyük çoğunluk gelir seviyesi düşük ve mülkiyet sorunu olan vatandaşlardan oluşuyor. Mülkiyet sorunu İBB ile merkezi hükümet arasında müşterek olarak çözülmesi gereken bir konu. Bu konuyla ilgili planlar Sarıyer Belediye Meclisi’nden geçti ve İBB’ye gitti. İnşallah bu sorun bize almaz ancak kalırsa da mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.”

YAZICI’DAN REVİZYON MESAJI

Parti kadrosunun değişmesi gerektiğini söyleyen Yazıcı, “Kongre süreci ile ilgili net bir tarih vermemekle birlikte Şubat ayının son haftası veya il başkanlığımızın durumuna göre Mart’ın ilk haftası olabilir. Çalışmalarımız devam ediyor. Ekip arkadaşlarımla birlikte yaptığımız değerlendirmelerde büyümek istiyorsak mutlaka kaliteyi arttırmak gerektiği görüşü hakim oldu. Sonuçları değiştirmek istiyorsak başlangıcı da değiştirmek gerekiyor. Dolayısıyla birçoğu kurucu olan arkadaşlarımla bunu paylaştım. Kadromuzun yüzde 50’sinin yenilenmesi lazım. Daha bilgili, katılımcı insanları bulup bu sisteme monte etmemiz gerekiyor” dedi.

“BİR DÖNEM ADAY OLACAĞIM”

İYİ Parti’de yapılacak olan ilçe başkanlığı seçiminde aday olacağını açıklayan Yazıcı, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Benim siyaset ile ilgili böyle bir düşüncem daha önce yoktu. Fakat arkadaşların teveccühünü ve ısrarlarına kayıtsız kalamazdı. Bir ittifak ile benim adımı önerdiler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bu samimiyete karşın kongrede aday olacağımı ifade etmek istiyorum. Yalnız ben bir dönem aday olacağım. Eğer kazanırsam gelecekte siyasette görev alacak kadrolar hazırlamak istiyorum. Bu hazırladığım insanlardan birini de öne çıkaracağım. Şayet ben başarılı olursam arkadaşlarım beni yukarıya çıkarır. Başarısız olursam da benim burada kalmak gibi bir hakkım olduğunu düşünmüyorum.”

SARIYER POSTA