‘Her dergi bir okuldur’

‘Her dergi bir okuldur’

Dünyanın ‘ilk ve tek’ dergi fuarı bugün son katılımcılarını ağırladı. 8 Mayıs’ta Sirkeci Garı’nda kapılarını açan ‘9. Uluslararası Dergi Fuarı’ bu yıl ‘Çocuk Dergiciliği’ temasıyla severleriyle buluştu. Fuara, 25 ülkeden 150 ve Türkiye’den 500 dergi katıldı.

Türkiye Dergiler Birliği (TÜRDEB) ve Dünya Dergiler Birliği (World Periodical Union -WPU) tarafından düzenlenen ve 8 Mayıs’ta başlayan ‘9. Uluslararası Dergi Fuarı’, Sirkeci Tren Garı’ndabugün son buluyor. Bu yıl teması ‘Çocuk Dergiciliği’ olan fuarın açılışında konuşan İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, yazarlık hayatına ilk olarak dergi aracılığıyla başladığını söylemişti. Önceki gün de fuarı ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, yayıncılığın bir ülkenin entelektüel hayatının en önemli damarlarından birisi olduğunu söyledi. Bakan Kurtulmuş, fuardaki ‘Dergi Hazineleri’ bölümünde daha önce yayımlanmış eski dergileri görme fırsatı bulduğunu dile getirerek, “Her birimizin gençlik yıllarında dergilerin çok önemli bir yeri vardır. Türkiye’nin fikir hayatının gelişmesinde de dergilerin fevkalade önemli bir yeri var” dedi. Dünya Türkçe Dergiler Birliği Başkanı Mehmet Arif de dergicilerin farklı bir heyecana sahip olduğunu dile getirerek, “Kitap çıkarmış olsak bile, dergicilik bizim için ayrı bir önem teşkil etmektedir. Çünkü her dergi bizim için bir okuldur, ocaktır, harekettir, bir aksiyondur” şeklinde konuştu. Fuara bu yıl kültür, sanat, çocuk, mizah, tarih, edebiyat, ekonomi, gençlik gibi alanlarda Türkiye’den yaklaşık 500, yurt dışından ise 25 ülkeden 150’den fazla dergi katıldı. Dünyanın ‘ilk ve tek’ dergi fuarı olma özelliğini taşıyan ‘9. Uluslararası Dergi Fuarı’, bugün sona eriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN